İktibas, Ekim sayısında İran konusunu gündeme aldı
İktibas'ın 526. sayısı "İran Yolun Neresinde?" manşetini taşıyan bir kapak resmi ile çıktı. Mahsa Amini’nin ölümü ile başlayan ve başörtüsüne tepki olarak yayılan olaylar sistemsel bütünlük içinde derginin yorum sayfalarında değerlendiriliyor.
İktibas'ın yeni sayısı bugün çıktı. Derginin kapağına da kaynak olan Yorum konusu, bu sayıda İran'daki olayların yankılarına ayrılmış.
Yorum'da, İran'da bugün yaşananların, başörtüsü zorunluluğundan kaynaklanmakla birlikte, İslam devriminin ardından başlayan ve devam eden sürecin bir parçası olduğu vurgulanıyor. Kılık kıyafet konusunda düzenleme gerekliliğinin yanısıra, yine devrimin ardından başlayan başörtüsü zorunluluğunun ise zaman içinde birçok yönüyle gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Öte yandan, devrimle birlikte İran'a yönelik baskıya başlayan ve buna halen devam eden küresel güçlerin, Mahsa Amini olayında da 'toplumsal mühendislik' faaliyeti sürdürmeye çalıştıkları belirtildi.
İktibas'ın bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Osman Dirdarzade ile Sanat Edebiyat sayfalarında Cevat Akkanat ve Mehmet Akif Coşkun da yazılarıyla okurlarına sesleniyor.
Mehmet Yaşar Soyalan ile Derkenar...
05.06.2026
28 Şubat'çı Reha Muhtar öldü
04.06.2026
2026 yaş çay alım fiyatı belli oldu
13.05.2026
Şehit yakınlarına iki asgari ücret verilecek
13.05.2026
Rasim Ozan Kütahyalı gözaltına alındı!
14.05.2026
Sülfürik asit krizi bütün dünyayı etkiliyor
13.05.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026