Netanyahu yönetimi zayıfladıkça saldırıyor saldırdıkça herkesi tercih yapmaya mecbur bırakıyor
Gazze üzerine başlayan planlar, bir süre sonra birçok Orta Doğu rejimini yeniden safını belirlemeye yönlendiriyor. önce Körfez ülkeleri sonra Yemen Lübnan İran gibi ülkeler pozisyonlarını netleştirdiler.
Şimdi özellikle Suriye'nin geleceği, Netanyahu politikaları karşısındaki tutumuyla şekillenecek.
İsrail'in oldu bittilerine emrivakilerine boyun eğilirse farklı bir Suriye yönetimi belirlenecek.
Tersi olursa , yani İsrail'e hayır deme gücü ve kapasitesi ortaya konursa, farklı Fransa , Almanya, İngiltere ve İspanya gibi büyük devletler başta olmak üzere Avrupa ülkeleri Netanyahu politikasına karşı alacakları tavıra göre Orta Doğu yol haritalarını somutlaştıracaklar.

Rusya'nın Çin'in orta doğuda söz söyleme ve bölgenin yarınlarında etkili ve güvenilir Partner olma ihtimali tümüyle Netanyahu karşısındaki tutumlarıyla belirginleşecek.
Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Netanyahu dayatmalarına boyun eğerse muhtemelen Ortadoğu'daki İddaa ve beklentilerinin büyük kısmından vazgeçecek.
Özetle hemen herkesin yarınlara dair pozisyonu Öncelikle Netanyahu karşısında geliştirecekleri politikalarla netleşecek.
Netanyahu'nun herkesi bir biçimde yol ayrımına getiren uygulamaları Orta Doğu'nun kaderini yeniden şekillendirecek.
Bugünlerde yeniden başlayan ateşkes trafiğinin ABD yönetimi tarafından planlanmış olması İsrail ile ilgili endişelerden kaynaklanıyor.
Trump yönetiminin gerek İran, gerekse Filistin konusunda, Netanyahudan kaynaklı ani saldırı stratejileri, açık biçimde eleştiri konusu yapıldı.
Bir yandan Trump yönetimi İran ve Hamas ile görüşme trafiği yönetirken, diğer yandan Netanyahu iki ülkeye karşı da sadece askeri operasyonla sorun çözmeyi tercih ediyor.
Bu durumda da, ABD'nin ya İsrail'i durdurması ya da diyalogla sorun çözme yöntemini sonlandırması gerekiyor.
Hemen tüm ABD yönetimlerinin İsrail konusundaki karşılıksız aşkı, daha fazla sürdürülebilir görünmüyor.
Bu tablo, İsrail karşıtı politikaların ciddi bir ilgi doğurma ihtimalini gözler önüne sermektedir.
Türkiye, bu açıdan hızlı bir karar vermeli ve İsrail ile doğrudan, açık karşı karşıya gelme ihtimalini değerlendirmelidir.
Elbette savaş sadece askeri değildir.
Ancak tam da coğrafyamızda beklenen iç çatışma senaryosu, aslında fiilen sahneye servis edilmek isteniyor.
FİKİR, İLKE VE DURUŞUN ÇİLESİ|MUSTAFA AYDIN
11.12.2025
Cevdet Yılmaz: Vatandaşlık maaşı geliyor
09.12.2025
Gazze planında Blair liste dışı kaldı
09.12.2025
Bir Turnusol Olarak Gazze|Mustafa Doğu
16.11.2025
ASTP:“Sudan’ın Yaralarını Sarma Vakti”
25.11.2025
yola iz olanlar; hz hatice… MUSTAFA AKMEŞE 11.12.2025
İslamcı Aydın Üzerine YUSUF YAVUZYILMAZ 14.12.2025
Ankara’da yüz ağartan iki faaliyet OSMAN KAYAER 15.12.2025
Ulucanlar Cezaevi MEHMET YAVUZ AY 24.11.2025
Surelerin Mesajları: KALEM SURESİ -2 OSMAN KAYAER 18.11.2025
Yahudi mi dediniz? SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 19.11.2025