Tabiatiyle, bu havayı, tirajları düşük, baskı teknikleri bugünkü gibi cicili-bicili olmayan dergiler ve o dergilerin herbirisine yazı yetiştirmeye çalışanlardan birisi de Sedat Yenigün idi.
*
5-6 Ekim 1973-Ramazan Günleri Savaşı’nda İsrail rejimine korkunç bir yenilgi taddıran Mısır lideri Enver Sedat, 1977 yılı sonunda ise, zaferin üzerine kurduğu teslimiyetçi yaklaşımlarını, emperyalist dünyanın alkışları altında, İsrail rejimini resmen tanımasına kadar vardırmıştı.
Arab Birliği üyesi bütün devletlerce Filistin dâvâsına hıyanet etmekle suçlanıyordu, Enver Sedat.. Bu mevzuun tartışıldığı dost mahfillerinde Sedat ise, ‘Vallahi ben ihanet etmedim..’ nüktesi yapardı..
*
Bu arada Sedat, Sami Şener, Yaşar Karayel gibi arkadaşları ve Hüseyin Öztürk, Hasan Güneş gibi öğrencileriyle birlikte "İslâmî Hareket’ isimli bir dergi de yayınlamaya başlamıştı.
Benim de zaman zaman yazdığım bu dergi daha çok da, ‘İstanbul Kültür Ocağı’ (İKO) etrafında bir araya gelmiş, Lise ve üniversitelilere hitab etmeyi hedef edinmişti..
Öyle bir zaman diliminde, İran’da Şahlık rejimini çökerten İslam İnkılabı Hareketi, hepimizin ruhlarında, Hz. İsâ’nın nefesiyle dirilen ölü Lazaros mucizesinde olduğu gibi, hepimize bir yeni hayat soluğu vermişti.
YAZININ TAMAMI İÇİN AĞAŞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ:
‘şehîd’ oluşunun 44 yıl sonrasında, Sedat Yenigün’ü anarken..
Çekya, İsrail askerini sınır dışı etti
31.10.2025
DİNİ ANLAMADA USÛL SORUNU|RAMAZAN YAZÇİÇEK
11.10.2025
REZİL İSLÂM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI|HAZIM KORAL
08.10.2025
Yazarımız Osman Kayaer Emekli Oldu
18.10.2025
Surelerin Mesajları: ALAK SURESİ OSMAN KAYAER 04.11.2025
Darfur ve Kahreden Sessizlik! SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 04.11.2025
Atasoy Ağabey/Ak Saçlı Bilge TALİP ÖZÇELİK 15.10.2025
Cumhuriyet Sonrası İslamcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 12.10.2025
Üstad'ın Psikanalizi Dr. MEHMET SILAY 09.10.2025