metrika yandex
  • $32.46
  • 34.71
  • GA18240

Haberler / Kültür - Sanat

Kalbe Açılan Kapılar-Kitaplar -Arif Dülger

11.02.2024

Kamu denetçisi, şair ve yazar Arif Dülger'in, farklı zamanlarda edebiyat ürünleri, kitaplar ve edebiyatçılar üzerine yazdığı yazıları  “Kalbe Açılan Kapılar/Kitaplar” adıyla yayımlandı.

Kitap Beyan Yayınları tarafından yayımlandı.

Arif Dülger, 80’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran bir şair. Başta Aylık Dergi olmak üzere Kayıtlar, Kardelen, Özülke, Düş Çınarı, Bir Nokta ve Türk Dili gibi daha birçok dergide yazdı. Şiir, deneme ve günlük alanında çok sayıda kitabı mevcut.

Kalbe Açılan Kapılar - Kitaplar'ın  Arka Kapak yazısında şunlar dile getiriliyor:

"Zamanın hızla aktığı ve nice güzelliklerin bu hız karmaşasında göze görünmez bir hale geldiği günümüzde, durup dingin bir bakışla o kaybolmaya itilen güzellikleri imlemek, haklarını teslim etmek gerekiyordu. İşte bu kitapta isimleri bulunan ve çağdaşım olan yazar ve şâirlerin dilimize, edebiyatımıza, duyarlığımıza ve beşeri sosyal sermayemize katkılarını kayda geçirip okuyucuya sunmak benim için aynı zamanda bir vefa borcu idi ve bir nebze de olsa borcumu ödemeye çalıştım, bana kalbe giden yolda kapıyı açan bir anahtar sunmalarına karşılık.  ‘Bir hakikat akımı’ öncüsü, Üstad Sezai Karakoç’un ‘Gündönümü’ adlı eserinde değindiği üzere, “..binbir çiçeği dolaşarak kendine gerekeni toplayıp onların özünü seçen arı olmak”tır niyetimiz."

Arfi Hoca'yı ilk, Mazlumder'de İnsan Hakları Okulunda, İnsan Hakları üzerine  ders verirken tanıdım. Daha sonra geçen ay, Mehmet Yavuz Ay ağabey ile birlikte Niğde'de Merhum Yaşar Kaplan'ı anma programı yapmak üzere bir yolculuğumuz oldu. Kendisi tam bir İstanbul Beyefendisi. Kibar, naif, sevecen bir ağabey.. 

Yaşadıklarını anlatırken bile kendisini ön plana çıkarmayan mütevazi bir kişilik.

Temel felsefesi "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" ilkesini prensip edinmiş. 

Tanıtımını yapmaya çalıştığımız bu eserinde de bir vefa örnekliği sergiliyor. Dostlarını unutmamış. Dostlarına karşı vefasını sergilemiş. Onları anmış..

Konuşurken sözü dinleniyor, yazdıkları da yaşamıyla paralellik oluşturduğu için okuyan kişide tesir bırakıyor..

Arif Dülger'in diğer kitapları gibi bu kitabı da okumaya değer..

Kitaba Beyan Yayınlarından ve Seçkin Kitapçılardan ulaşabilirsiniz.

Arif Dülger Kimdir?

15 Ağustos 1963’de Kırklareli’nde doğdu.

İlk ve ortaokulu Pınarhisar’da okudu. Devlet Parasız Yatılı Okulları sınavını kazanarak İstanbul İnşaat Teknik Lisesine girdi. Buradan 1981’de mezun oldu.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakülte-sini bitirdi (1985). Kısa süre bir vakıfta çalıştıktan sonra Yeni Devir ve Millî Gazete’ye müsahhih olarak girdi.

Millî Gazete’de sanat-edebiyat sayfasını yönetti, kitap tanıtım yazılarıyla dikkat çekti. Daha sonra DCDD Genel Müdürlüğünde çalıştı (1987-88). 1988’den bu yana Vakıflar Genel Müdürlüğünde müfettiş olarak görev yaptı. 2004’te Vakıflar Genel Müdürlüğü Meclis Üyesi oldu.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bazı çalışma-larında Hikmet Gündoğan imzasını kullandı.

İlk şiirleri Aylık Dergi’de çıktı (1983).

Başta Aylık Dergi olmak üzere Ayane, Kayıtlar, Kardelen, Özülke, İslamî Edebiyat, Kalem ve Onur, Kırağı, Edebiyat Ortamı, Düş Çınarı, Ay Vakti dergilerinde şiirleri yer aldı.

Eserlerinden Bazıları:

Şiir: Şiir Nöbetleri (1990),

Geçmiş Zaman Düşleri (1995),

Ses Ver Bana (1998),

Bana Aşkı Sun (2004)

Deneme: Sözün Ateşi (1998).

Yayına Hazırlayan: Ali Dalaz/ Hertaraf Haber/Kültür Sanat Servisi

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş