İktibas Dergisi’nin yeni sayısı “28 Şubat: Bitti mi, Bitirdi mi?” manşeti ile çıktı.
Derginin yorum konusu da “Bir Politik Hokus-Pokus: Sistem Tartışması” başlığını taşıyor.
1981’den bu yana yayınını sürdüren İktibas Dergisi, 519. sayısı ile okurlarına ulaştı. Yeni sayının gündeminde ve kapağında, 1997’den bu yana ülke gündeminden düşmeyen 28 Şubat konusu yer aldı. 6 muhalefet partisinin toplantıları ile yeniden alevlenen, 28 Şubat konusunun da dahil olduğu, sistem tartışmaları ise derginin bu ayki yorum konusunu teşkil ediyor.
Bu tartışmalar için kullanılan ‘hokus-pokus’ ifadesi ile, yapılanın gerçekte bir politik illüzyon olduğuna vurgu yapılıyor.
Batı ve Doğu emperyalizmi arasında ezilen ülke Ukrayna’nın Rusya saldırganlığı karşısında yaşadığı durum da yorum sayfalarında değerlendirilen bir diğer konu.
Derginin Kavram bölümünde ise, insanın Rabbine yönelerek İslam’ın emir ve nehiylerini hayatına tatbik etmesi ile başlayan ve kimi zaman coğrafi yer değiştirme olarak devam eden süreç, “Farklı boyut ve merhaleleriyle: Hicret” başlığı altında inceleniyor. Hicret’in İslam’ın iktidarının uygulanması ile ilişkisine dikkat çekiliyor.
Söylem ve Eylem / Mehmet Taşdöğen
17.05.2026
Trump, Çin dönüşü Tayvan'ı sattı
17.05.2026
Sadakanız, İhtiyaç Sahiplerinin Umudu Olsun!
25.04.2026
Rıza Pehlevi'ye 'domates'li saldırı
24.04.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ -4 ÜSTÜN BOL 15.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026
yürümeyen, yazgısını eksik yaşar MUSTAFA AKMEŞE 23.04.2026
Görmediğin bir oğlu olmuş… OSMAN KAYAER 27.04.2026
Haz mı, Huzur mu? AHMET GÜRBÜZ 10.05.2026