Bugün gerçekleşecek Bakanlar Toplantısı'nda Kovid-19 önlemleri kapsamında yeni kararlar alınması bekleniyor. Reuters'a konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek ihtimalle kritik turizm sezonundan önce önlemleri sıkılaştıracağını söyledi.
'SERT ÖNLEMLER DIŞINDA BİR ÇÖZÜM YOK'
Yetkili isim, kısa ömürlü olan normalleşme sürecinin planlandığı üzere ilerlemediğini ve önlemlerin bakanların toplantısının ardından daha da sıkılaştırılmasının planlandığını bildirdi.
İsminin paylaşılmamasını isteyen yetkili, "Çok daha sert önlemler almak dışında bir çözüm yokmuş gibi duruyor" dedi ve toplantının Bilim Kurulu'nun pazartesi günü aldığı kararlar doğrultusunda hareket edeceğini aktardı. Bunun yanında şehirler arası seyahatlerin kısıtlanması, 20 yaş altı ve 65 yaş üstündekilerin harekelerinin sınırlandırılması, spor ve eğlence merkezlerinin kapatılmasının gündemde olduğunu belirtti.
'MESAİ SAATLERİYLE OYNANMASI ÖNERİSİ'
Bir başka kaynak ise Bilim Kurulu'ndaki bazı isimlerin Ramazan ayı süresince tam kapanma istediğini söyledi. Kaynak, yine Bilim Kurulu'ndaki bu kişilerin tam kapanmaya gidilmezse şehirler arası hareketlerin kısıtlanması ve toplu taşımadaki yoğunluğun azaltılması için mesai saatleriyle oynanması yönünde tavsiye verdiğini söyledi.
Sait Çamlıca ile Derkenar
14.06.2026
MODERN KÖLELİK / BAĞIMLILIK / Muharrem Balcı
14.06.2026
Mehmet Yaşar Soyalan ile Derkenar...
05.06.2026
YOLDAKİ TAŞ/KEVSER KIRAN
19.05.2026
Sayenizde Kurban
22.05.2026
Dindarların Çelişkileri YUSUF YAVUZYILMAZ 13.06.2026
Bireyselleştikçe Tükenen Vefa AHMET GÜRBÜZ 15.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026
Koç'un Fıkrası ve Ayrımcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 08.06.2026