İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin protokol, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda oy çokluğuyla kabul edildi. Teklif, AK Parti, MHP ve CHP'nin evet oyuyla destek bulurken, İYİ Parti ve Saadet Patisi hayır oyu kullandı. DEM Parti ise oylamaya katılmadı. İsveç'in NATO'ya üyeliği ile ilgili protokol, Dışişleri Komisyonu gündemine ilk kez 16 Kasım'da geldi.
Ancak, görüşmeler tamamlanamadı ve İsveç hükümetinden taahhütlere ilişkin bilgi talep edildi. Meclis Dışişleri Komisyonu, İsveç gündemiyle ikinci kez saat 15.00'te toplandı. Komisyon Başkanı Fuat Oktay, İsveç'in terörizmin finansmanı konusunda adımlar attığını belirtti, ancak henüz beklenen sonuçları göremediklerini ifade etti.
Komisyon müzakerelerinin ardından yapılan oylamada, İsveç'in NATO'ya katılım protokolü oy çokluğuyla kabul edildi. Ancak, süreç henüz tamamlanmadı. İsveç'in NATO'ya üye olabilmesi için Genel Kurul'dan da onay alması gerekiyor. Görüşme takvimi henüz belirlenmemiş durumda.
Milletvekillerinin görüşlerini bildirmesinin ardından yapılan oylama sonucunda İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokol kabul edildi. Ancak, son kararı Meclis Genel Kurulu verecek. NATO'ya üye bir ülkenin kabul edilebilmesi için tüm üye ülkelerin meclislerinden ayrı ayrı onay alması gerekiyor. Şu ana kadar, 31 üye ülkeden 29'u İsveç'in NATO üyeliğini kabul etti.
KEMENÇE Mİ KUMANÇE Mİ|KEVSER KIRAN
04.07.2026
Hayır ve Şer|Mukaddes Özkan
21.06.2026
İlkel “komünal” toplum|Vahdettin İnce
21.06.2026
Sait Çamlıca ile Derkenar
14.06.2026
Amerika Kaybetti / Mehmet Taşdöğen
26.06.2026
iman vitrine değil mihraba aittir. MUSTAFA AKMEŞE 04.07.2026
bırak da olsun be dost! MUSTAFA AKMEŞE 10.07.2026
TEBDİL-İ MEKÂNDA FERAHLIK VARDIR! AYTEN DURMUŞ 10.07.2026
Dindarların Çelişkileri YUSUF YAVUZYILMAZ 13.06.2026
İnsan, Ahlak ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 21.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 7 ÜSTÜN BOL 19.06.2026
Bireyselleştikçe Tükenen Vefa AHMET GÜRBÜZ 15.06.2026