İktibas yeni sayısında Anayasa tartışmasını merkeze alan bir kapak ile çıktı. Değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen ilk 4 madde tartışması ile gündeme gelen yeni anayasanın, mevcudun devamı mı olacağı yoksa değişim mi getireceği vurgusu yapıldı.
Ekim ayı ile birlikte 550. sayısına ulaşan İktibas Dergisi, bu sayısında yeni Anayasa tartışmasına eğiliyor. Derginin Yorum’unda, anayasanın seküler rejimin ana referans kaynağı olduğu belirtilirken, yeni anayasa talebini dile getiren kesimlerin taleplerinin sebep ve amaçları değerlendiriliyor. İslami bir siyaset açısından bu talepler arasında kayda değer bir fark olup olmadığı yorumlanırken, yenisinin Allah’ın razı olacağı bir anayasa mı olacağı sorusu yöneltiliyor.
Yorum sayfalarında ayrıca, son dönemde reform baskısı altında kalan Birleşmiş Milletler’in, ABD başta olmak üzere batı tarafından terk edilecek seviyeye gelip gelmediği değerlendiriliyor.
İktibas’ın bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Ali Durmuş ve Abdullah Hayırlı’nın makalelerinin yanı sıra, Sanat Edebiyat sayfalarında Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri ile Mehmet Akif Coşkun’un bir çalışması yer alıyor.
Sait Çamlıca ile Derkenar
14.06.2026
Mehmet Yaşar Soyalan ile Derkenar...
05.06.2026
Kurban Bayramı 27 Mayıs'ta idrak edilecek
18.05.2026
YOLDAKİ TAŞ/KEVSER KIRAN
19.05.2026
Dindarların Çelişkileri YUSUF YAVUZYILMAZ 13.06.2026
Bireyselleştikçe Tükenen Vefa AHMET GÜRBÜZ 15.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026
Koç'un Fıkrası ve Ayrımcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 08.06.2026