metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Dünya

Ensarullah lideri: İsrail Gazze'de hiçbir hedefine ulaşamadı

19.01.2024

 

IRNA'dan Tercüme

Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber

Yemen Ensarullah direniş hareketi lideri, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'nde hiçbir hedefine ulaşamadığını ancak Filistin halkına yönelik toplu katliamlara devam ettiğini söyledi.

Seyyid Abdülmelik El Husi Perşembe günü televizyonda yaptığı konuşmada "İsrail düşmanı hedeflerine ulaşamadı ama suçlarına devam ediyor" dedi. "Geçtiğimiz 104 gün boyunca Filistin halkına karşı 2.000'den fazla katliam ve soykırım gerçekleştirdi."

Husi, ABD ve İngiltere inkar etse de İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının bir suç olduğunu vurguladı.

Ensarullah lideri uluslararası örgütleri Gazze'de yaşananları durdurmak için somut bir adım atmadan sadece izlemekle yetindikleri için eleştirdi.

"İslam ümmetinin çıkarları, ortak düşmana karşı Filistin halkının yanında durmakta yatmaktadır. Ancak bazı İslam ülkeleri Filistin halkına karşı aldatıcı bir strateji izliyor" dedi.

El Husi ayrıca Arap ülkelerinin Filistin halkı üzerindeki kuşatmayı kırması gerektiğini ancak ABD'nin etkisinin bu tür eylemleri engellediğini belirtti.

El Husi ayrıca Amerikan ve İngiliz gemilerinin yanı sıra İsrail bağlantılı gemilerin de Kızıldeniz'de Yemen silahlı kuvvetlerinin hedefi olacağı uyarısında bulundu.

Ensarullah lideri, ABD'nin dünya çapında çeşitli uluslara karşı işlediği suçlarla karanlık bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekti.

Özellikle Amerikalıların Siyonist rejime askeri, gözetleme, istihbarat, mali ve siyasi destek sağlayarak İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçların ortağı olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş