Rus yetkili, yabancı ülkelerle bağların geliştirilmesi ve devlet dairelerinin korunması için yeni bir askeri şirketin kurulabileceğini ifade etti.
Yabancı Ülkelerle Bağları Geliştirme Ajansı başkanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada Wagner'in ardından Rusya'nın başka bir özel askeri şirket kurabileceğini söyledi.
Evgeny Primakov, Telegram kanalında yaptığı açıklamada ajansın "düşman olmayan" ülkelerdeki şubelerini korumak için kendi askeri gücüne ihtiyacı olduğunu belirtti.
Primakov ayrıca, Rusya'nın kendi yurttaşlarını savunma konusundaki yetersizliğinden şikayet edenlerin böyle bir karardan memnun olacaklarını ifade etti.
Primakov, yeni özel askeri şirketin kurulmasıyla ilgili belgelerin, hangi ülkede veya hangi makamların değerlendirileceğine ilişkin detay vermeksizin Cumartesi sonuna kadar sunulacağını söyledi.
Bununla birlikte, şirket için düşünülen iki isimden bahsetti. Bu isimlerden biri Rus şair Aleksandr Puşkin'in takipçileri anlamına gelen Puşkinisty’dir.
Bu özel askeri şirketin tescil edilmesi halinde Rusya, Afrika ve Ukrayna'daki faaliyetleriyle tanınan Wagner grubundan sonra ikinci özel askeri şirketini kurmuş olacak.
2.04.2023 Anadolu Agency
Çeviri: İlhan Bozkır- Hertaraf Haber - Dış Haberler Servisi
8 üniversiteye rektör ataması
23.07.2026
TBMM'den Somali tezkeresine onay
23.07.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Abdullah Naci ile Derkenar
02.07.2026
KEMENÇE Mİ KUMANÇE Mİ|KEVSER KIRAN
04.07.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ-2 ÜSTÜN BOL 27.07.2026
ERTELEMEKTEN VAZGEÇEBİLİR MİYİZ? ESRA DURU 27.07.2026
FAİLİN ADINI CÜMLE İÇİNDE KULLAN ESRA DURU 29.07.2026
Kemal Tahir: Yerli Romanın Büyük Ustası Onur TAN 30.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
iman vitrine değil mihraba aittir. MUSTAFA AKMEŞE 04.07.2026