Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din gönüllülerine ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarına yönelik yayımladığı ‘Ramazan mesajında’ çok sert ifadelerde bulundu.
Son günlerde kendisi için ve kurumu için ortaya atılan “FETÖ iddilalarını” isim vermeden eleştiren Görmez “Son 15 günde başkanlığımıza ve hizmetlerimize yöneltilen kötü kampanyalar, itibarsızlaştırma faaliyetleri sakın sizi hiçbir zaman ümitsizliğe sevk etmesin. Bunların, Diyanet’in tarihinde, Allah’ın davet ve irşad tarihinde bir nokta kadar dahi değeri yoktur. Onların kötülüklerini gördüğümüzde bunun, bizim hizmet kusurumuz olduğunun farkında olmalıyız. Daha çok sarılmalıyız” dedi.
ALLAH’IN DAVET VE İRŞAD TARİHİNDE NOKTA KADAR DAHİ DEĞERİ YOK
Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik itibarsızlaştırma faaliyetleri yürütüldüğünü savunan Başkan Mehmet Görmez, Diyanet mensuplarına seslenerek, şunları söyledi: “Değerli din gönüllüsü kardeşlerim, değerli Diyanet mensupları, son 15 günde başkanlığımıza ve hizmetlerimize yöneltilen kötü kampanyalar, itibarsızlaştırma faaliyetleri sakın sizi hiçbir zaman ümitsizliğe sevk etmesin. Bunlar Diyanet’in tarihinde Allah’ın davet ve irşad tarihinde bir nokta kadar dahi değeri yoktur. Bilakis bütün bu yalanlar, iftiralar, kampanyalar sizi çok daha büyük bir aşkla hizmet etmeye sevk etmeli.
Biz, kimseye kızamayız. Biz, yalan ve iftira içinde olan yetimin hakkını kursağında taşıyarak, dindarlık taslayan hiç kimseye kızamayız. Biz, onların kötülüklerini gördüğümüzde bunun, bizim hizmet kusurumuz olduğunun farkında olmalıyız. Daha çok sarılmalıyız. Bize düşen budur. Biz hiç kimseye kızamayız.
Bilakis biz daha fazla hizmet etmeliyiz. Onun için hiç kimse ümitsizliğe asla düşmeyecek. Bundan dolayı hiç kimse üzülmeyecek. Herkes kendi görevine çok daha büyük bir aşkla sarılacak” (DHA)
Söz'ün Hakimiyeti-Zeynep Taş
09.07.2026
Hayır ve Şer|Mukaddes Özkan
21.06.2026
İlkel “komünal” toplum|Vahdettin İnce
21.06.2026
Amerika Kaybetti / Mehmet Taşdöğen
26.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
bırak da olsun be dost! MUSTAFA AKMEŞE 10.07.2026
AMERİKA, NATO VE TÜRKİYE YUSUF YAVUZYILMAZ 11.07.2026
TEBDİL-İ MEKÂNDA FERAHLIK VARDIR! AYTEN DURMUŞ 10.07.2026
İnsan, Ahlak ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 21.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 7 ÜSTÜN BOL 19.06.2026
Bireyselleştikçe Tükenen Vefa AHMET GÜRBÜZ 15.06.2026