CNN'in ABD Silahlı Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM) temsilcisine dayandırdığı haberine göre, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik operasyonu sırasında yaklaşık 290 ABD askeri personeli yaralandı.
Temsilciye göre, yaralanan 290 askerden 255'i görevine dönerken, 10 Amerikan askeri ise ağır yaralandı. Daha önce, çatışmalar sırasında yaklaşık 200 yaralı ve 13 can kaybı olduğu belirtilmişti.
Bu hafta başlarında, İran Silahlı Kuvvetleri merkez karargahı (Hatem-ül Enbiya) temsilcisi İbrahim Zülfikari, ABD ordusunun gerçek ölü ve yaralı sayısını gizlediğini, rakamların çok daha fazla olduğunu söyledi.
28 Şubat'ta ABD ve İsrail; Tahran da dahil olmak üzere büyük İran şehirlerini vurarak İran'a karşı askeri bir operasyon başlattı. İran İslam Devrimi Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik kapsamlı bir saldırıyla misilleme yaptı. ABD'nin Bahreyn, Ürdün, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki tesisleri de saldırıya uğradı.
MHP İstanbul Teşkilatı feshedildi
06.04.2026
Rus Büyükelçiliği'nden Montrö mesajı
06.04.2026
Amasya'da MHP-CHP ittifakı
08.04.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Green Card Sevdalıları CYRANO DE BERGERAC 07.04.2026
Kişilik ve Söz Üzerine AYTEN DURMUŞ 06.04.2026