metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Dünya

Batı Şeria da İsrail’e patlayacak

19.01.2024

 

Üç aydan fazla bir süredir Gazze’de soykırım yapmasına rağmen hiçbir hedefine ulaşamayan ve her geçen gün katliamın şiddetini artıran İsrail, öbür taraftan Batı Şeria’da yıllardır süren cinayet ve zulümlerinin boyutunu da iyice yükseltti. İsrail’i, Filistinlilere yönelik yapılan baskılar neticesinde Batı Şeria’da her an yeniden bir intifadanın patlak vereceği korkusu sardı.

İsrail zulmü, dayanma  sınırını çoktan aştı

Gazze Şeridi’ne yönelik soykırım politikalarının neticesi olarak İsrailli çevreler, işgal altındaki Batı Şeria’da yaşanan gerilimin patlamaya dönüşeceği uyarısında bulunuyor. Bu patlamanın birçok nedeni olduğu, bunlardan birinin de İsrail’in Filistin yönetimine vergi fonlarını aktarmayı reddetmesi olduğu ifade ediliyor.

BASKIN, GÖZALTI VE SUİKASTLAR ARTTI

“Batı Şeria’daki işçilerin İsrail’deki iş yerlerine gitmelerinin engellenmesi, İsrail işgal güçlerinin bölgeye yönelik baskın, gözaltı ve suikastlarını artırması, yasa dışı Yahudi işgalcilerin saldırıları ve bölgedeki işgal projelerinin hızlandırılması da” Batı Şeria’daki muhtemel patlamanın öne çıkan nedenleri arasında gösteriliyor.

3. İntifada korkusu başladı

İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesinin 17 Ocak’taki başyazısında şu ifadeler kullanıldı: “Netanyahu, aşırı sağın ilhak, Yahudi üstünlüğü ve savaş arzusuna dayanan hükûmetini tehlikeye atmaktansa İsrail’i tehlikeye atmayı tercih ediyor. Batı Şeria’da gerilimin tırmandırılması ve savaşta farklı bir cephenin açılması, önlenmesi gereken bir tehlikedir. Batı Şeria’nın 3. intifadaya sürüklenmesine izin vermemeliyiz.”

19.01.2024 Milli Gazete

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş