Cezaevinden Gönül Titreten Mektup
Sn. K.M, Sulakyurt Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Sulakyurt/KIRIKKALE
Değerli Kardeşim,
01.02.2023 tarihli mektubunu aldık. 8 yıldır cezaevinde olduğunu, yatacak daha zamanının bulunduğunu, saz çalmayı sevdiğini, sazının olmadığı için çalamadığını, saz gönderilirse çok mutlu olacağını, yazmışsın.

Böylesine hassas bir konuda bizi düşünmeniz, talepte bulunmanızdan mutlu olduk. Yüzyılın depremi ve 10 binleri bulan yıkılmış binanın dumanı tüterken, can pazarının çığlıkları arasında mektubunuzun gelmesi ayrı bir heyecan verdi.
Mazlumder’in, temel insan haklarını korumak, farkındalık oluşturmak, ağır ihlalleri önlemek hususlarındaki ağır ve yoğun yüklerinin arasında, bireysel olarak arkadaşlarımızın yakın oldukları kuruluşlarla birlikte yardım faaliyetlerine katkılarının olması dışında, kurumsal olarak yardım çalışmalarını gündemine alamamak gibi bir eksikliği bilinmektedir.
İsteğinizin naifliği bizde, talebinizin karşılanması noktasında bir çabanın özel bir anlamı olacağı kanaatini doğurdu. Arkadaşlarımızın bunun için yaptığı bir çalışma, önümüzdeki hafta, size, çalışabileceğiniz bir sazın teminini mümkün kıldı. Haftaya hazırlanacak. Size ulaşması için yakınlarınızın bir katkısı olur mu, bilgi verirseniz seviniriz. Olmazsa biz bir yol bulmaya çalışırız.
Sevgili Kardeşim,
Hayat böyledir. Kime, ne zaman, hangi sürpriz çıkacak, kaderin tecellilerindendir. Sizin mektubu kaleme aldığınız gün hiçbir sorunu olmayan, milyonlarla ifade edilen evler, binalar sahibi insanlar, İlahi bir takdirle bugün yerle bir olmuş durumdalar; ya toprağın altındalar veya kirasını üç kat artırmak istedikleri kiracıları ile, eksi soğukta sabahlara kadar ateşin başında hayatta kalmaya çalışıyorlar. Hayır ve şerrin nede olduğunu bilemiyoruz; hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır olabiliyor.
Siz de cezaevinde yıllarınızı geçirdiniz; gelecek Allah’ın elindedir. Ömür olursa daha çok Dünya’yı ve hayatı göreceksiniz. Bugünler bir hikaye olarak anılarınız arasında yerini alacak. Bizden saz istemeniz ve çalışmanız, repertuarınıza alacağınız parçalar güzellik olarak var olacak. Nasip ve imkan olursa, içeride veya dışarıda sizi dinlemekten mutlu olacağız. Böyle bir ihtimalde, 6 Şubat Büyük Depremi’nin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın, bugünlere tam karşılık gelen “Meyrik” isimli parçasını sizden dinlemeyi istemek gibi bir ayrıcalığımız olsun istiyorum. Güzel günleriniz olsun kardeşim; Allah’a emanet olun.
Osman Yurt - Mazlumder Ankara Şube Başkanı
İnkılap Sok. 31/8 Kızılay Çankaya/ANKARA (Yeni adresimiz.)

Sudan'da neler oluyor, neden oluyor?
03.11.2025
DİNİ ANLAMADA USÛL SORUNU|RAMAZAN YAZÇİÇEK
11.10.2025
Yazarımız Osman Kayaer Emekli Oldu
18.10.2025
HAMAS Filistin'in İktidar Partisidir!
12.10.2025
Surelerin Mesajları: ALAK SURESİ OSMAN KAYAER 04.11.2025
Darfur ve Kahreden Sessizlik! SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 04.11.2025
Ne Yapmalı? YUSUF YAVUZYILMAZ 09.11.2025
Atasoy Ağabey/Ak Saçlı Bilge TALİP ÖZÇELİK 15.10.2025
Cumhuriyet Sonrası İslamcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 12.10.2025
Bir cami, bir imam ve cemaat OSMAN KAYAER 28.10.2025
küresel sumud deniz filosu ayı RESUL UZAR 12.10.2025