Yaşanabilir Şehir Platformu uzun zamandır gündemden düşmeyen başıboş köpek sorununa ilişkin "2022 Sahipsiz ve Başıboş Köpek Sorunu Raporu" yayınladı.
Yaşadığımız şehri daha da yaşanabilir hale getirmek için yola çıkan Yaşanabilir Şehir Platformu, son dönemde insanımızın gündemini meşgul eden ve hala sahici çözümler bekleyen başıboş köpek sorunuyla ilgili "2022 Sahipsiz ve Başıboş Köpek Sorunu Raporu" yayınladı. Platform hazırlamış olduğu raporu tanıtmak amacıyla Araştırma ve Kültür Vakfı merkezinde basın toplantısı düzenledi.
Platformun Sözcüsü Zeynep Şen Sayımlar açıklamada sorunun boyutunu tespit etmek, soruna dikkat çekip çözüm önerilerinde bulunmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Hazırlanan raporun sonucunda ülkemizdeki başıboş köpeklerin hayatta kalma mücadelesi verirken hem kendilerine hem de çevrelerine zarar verdiklerini belirtti. Bu bağlamda sokak köpeklerinin; insan hak ve hürriyetlerini tehdit ettiğini, sağlık ve hijyen güvenliğini tehlikeye attığını, köpek saldırılarında insanların ciddi şekilde yaralandığını ve bu yaralanmalar sonucu can kayıplarının yaşandığını, özellikle çocukların, yaşlıların ve engelli vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin ciddi şekilde kısıtlandığını ve dolayısıyla ülkemizde ciddi surette güvenlik sorunu haline geldiklerini vurguladı.
"Resmi yetkililerin ifadesine göre sayıları on milyon olduğu söylenen sokaklarda terör estiren başıboş köpekler, artık bir kamu sağlığı ve kamu güvenliği sorununa dönüştü. Nitekim 2022 yılında 33 vatandaşımız sahipsiz ve başıboş köpekler yüzünden hayatını kaybetmiştir" diyen Sayımlar 5199 Sayılı Kanun’un 6.Maddesinin 4. Fıkrasının değiştirilmesini talep ettiklerini belirtti.
Rapora ulaşmak için tıklayın.
Bir Ses-Zeynep Oral - Derleyen: Celal Sancar
29.01.2023
ABD Heyeti Hadramut'ta Ne Arıyor?
30.01.2023
IRAK NOTLARI (VII) / Harun AYKAÇ
25.09.2020
aşk kağıda yazılmıyor mihriban Mustafa AKMEŞE 27.01.2023
Yusuf'un Zuleyhaya Meyli Enes TARIM 27.01.2023
Halife Ömer Bin Abdulaziz Dönemi Vedat KAHYALAR 27.01.2023
Yaşar Kaplan’ın Ardından Süleyman ARSLANTAŞ 11.01.2023
Mehmet Akif Yalnızlığı Cyrano De BERGERAC 17.01.2023
celladına aşık kürtler! Mustafa AKMEŞE 20.01.2023
Akademisyenler, Bilgi ve Ahlak Yusuf YAVUZYILMAZ 08.01.2023
Suriye Gezi Notları Süleyman ARSLANTAŞ 18.01.2023
aşk kağıda yazılmıyor mihriban Mustafa AKMEŞE 27.01.2023
Yozlaşma Vedat KAHYALAR 13.01.2023