Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarının Filistin ortak paydasında buluştuğu Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) "Direniş Şehadet Gazze" adı altında bir şehadet gecesi düzenledi.
Kuzey Ankara Külliyesi Takva Kongre Merkezinde "Direniş, Şehadet, Gazze" temasıyla düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan ANFİDAP Dönem Sözcüsü Mustafa Eminoğlu, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı yüzlerce protesto ve farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
ANFİDAP tarafından organize edilen gecede , Vahdet üzerine duruldu..
Müslümanca bir sabır, sebat ve azimle; ümmetin ortak meselelerinde birlikte hareket etme zaruriyetini ve bunun mümkün olduğu gerçeğini ortaya koyduklarını, koymaya da devam edeceklerini belirtti.
Programda konuşan Hamas temsilcisi “Aksa Tufanı, yemek ve içmek veya iyi bir hayat için gerçekleşmedi. Mescid-i Aksa’yı özgürleştirmek için yapıldı.” ifadelerini kullandı.
Gazze'de soykırım suçu işleyen Türk vatandaşı Siyonistlere yönelik suç duyurusunda bulunduklarını ve konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştüklerini belirten Eminoğlu, soykırımcıların yargılanması için sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
Programa katılan Hamas Siyasi Büro Üyesi ve Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Kudüs ve Filistin Komitesi Başkanı Mervan Muhammed Ebu Ras, 7 Ekim 2023'te gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonunun Kudüs'ün özgürlüğü için yapıldığını vurguladı.
Siyonist katillerin Filistin'deki saldırılarını sürdüğünü dile getiren Ras, "Aksa Tufanı operasyonu ümmeti bir araya getirmek için yapılmıştır." dedi.
Müslümanların İsrail karşısında mücadele eden Filistin'e deste vermesi gerektiğini söyleyen Ras, “Filistin İslam alemi adına değil kendisi adına mücadele veriyor. Filistin mızrağın ucudur. Müslümanların bu direnişe sahip çıkması gerekir. İslam alemi, direnen Filistin halkına destek vermekle mükelleftir. Bu Siyonist işgale son vermek sadece Filistinlilerin değil İslam aleminin de görevidir." diye konuştu.
İlahiyatçı yazar Abdulaziz Kıranşal ise 57 İslam ülkesi liderlerin Filistin'de yaşanan katliamları önlemek için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
İslam aleminin yaşanan zulme karşı birleşmesi gerektiğini ifade eden Kıranşal, Siyonistlerin ancak güçten anladığını, dolayısıyla onlara karşı cihat yapılmasının gerektiğini açıkladı.
HERTARAF HABER ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ..
Konuşmalardan sonra 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin'e destek eylemlerini haberleştiren Hertaraf Haber, Anadolu Ajansı, TRT, Haksöz Haber, TV5, İlke Haber Ajansı'na plaket verildi.
Hertaraf Haber'e Plaketi Platform Sözcüsü Mustafa Eminoğlu takdim etti. Hertaraf Haber adına plaketi Yazarımız Orhan Göktaş aldı.
Daha sonra müzisyen Ömer Karaoğlu Filistin temalı konser verdi.
Ömer Karaoğlu konserinden sonra platform paydaşlarından İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin Dua etti..
MAZLUMDER Kaya Kartal ile Devam Dedi..
27.05.2025
İslam Teopolitiği Üzerine Notlar|Ali Bal
19.05.2025
Uzak Şehir dizisinde Coca Cola reklamı
20.05.2025
Celal Sancar ile Derkenar..
28.05.2025
İRAN İLE ABD’NİN SAVAŞI ORHAN GÖKTAŞ 13.06.2025
İran Saldırısının Zamanlaması AHMET GÜRBÜZ 14.06.2025
Gençlerimiz İstikbâlimiz AHMET SEMİH TORUN 27.05.2025
Arafat Zirvesinin Bayramı Kurban AHMET GÜRBÜZ 05.06.2025
Ali Baba ve Kırk Haramiler AHMET GÜRBÜZ 01.06.2025