İsrail’le ticarette başı çeken Zorlu Holding’te yeni bir gelişme yaşandı. Ramazan Bayramı tebriğine karşı çıkmasıyla gündem olan Zorlu Holding’in eski CEO’su Cem Köksal, yeniden holdingin yönetim kurulu üyeliğine getirildi.
Vestel CEO’su Ergün Güler’in gönderdiği Ramazan tebriğine karşı verdiği tepki ile gündeme gelen Köksal, o dönemde çalışanlara gönderdiği mesajda, “70 yıldır Ramazan kutlamıyoruz, dinden bağımsız bir duruşumuz var” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler kamuoyunda yoğun tepki çekmişti.
Tartışmaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Köksal hakkında “inanç ve kanaat özgürlüğünün kullanılmasını engelleme” suçlamasıyla soruşturma başlattı. 9 Mayıs 2025’te İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Köksal beraat etti. Mahkeme, Köksal’ın sözlerinin cezai kast taşımadığına hükmetti.
Krizin ardından Cem Köksal CEO’luk görevini bıraktı. Yerine daha önce uzun yıllar Vestel ve Zorlu Holding’de üst düzey yöneticilik yapmış Ömer Yüngül getirildi.
Beraat kararının ardından Cem Köksal yeniden Zorlu Holding’in yönetim kuruluna katıldı.
Sumud Filosu Saldırıya Uğradı
24.09.2025
Savunma sanayii verileri Telegram’da satıldı
23.09.2025
Zorlu CEO'su geri döndü
01.09.2025
Terörsüz Türkiye Terörsüz Ortadoğu AHMET GÜRBÜZ 31.08.2025
KONYA OLAYI VE AYRIMCILIK YUSUF YAVUZYILMAZ 31.08.2025
Dil, Kabalık, Kavga ve Cinayet OSMAN KAYAER 21.09.2025