Batı karşıtı darbe sonrası Nijer'de yaşanan olaylar, Fransa ve İtalya'nın vatandaşlarını ülkeden tahliye etme sürecini başlattığını gösteriyor. İtalya Savunma Bakanlığı, 99 yolcunun ülkeye döndüğünü açıklarken, Fransız medyası, ülkeyi terk eden vatandaşlarını taşıyan ilk uçağın Paris'e ulaştığını bildiriyor.
Batı karşıtı darbe sonrası oluşan istikrarsızlık ve güvenlik riski nedeniyle, Fransa ve İtalya, Nijer'de bulunan vatandaşlarının güvenliğini sağlamak amacıyla tahliye operasyonları düzenledi. İtalya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığı ve 99 yolcunun ülkeye geri döndüğü belirtildi. Operasyon, İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirildi.
Fransız medyasına göre, Nijer'den kalkış yapan üç uçaktan ilki başkent Paris'e ulaştı. Nijer'de bulunan 1200 Fransız vatandaşından 600'ünün tahliye talebinde bulunduğu aktarıldı. Ayrıca uçakların diğer Avrupa ülkelerinin vatandaşlarını da tahliye ettiği belirtiliyor.
Bu süreç, Fransa ve İtalya'nın sömürgeci geçmişine dikkat çekerek, Afrika'daki olayların etkilerini ve bu ülkelerin Afrika üzerindeki nüfuzunu bir kez daha gündeme getiriyor.
FİKİR, İLKE VE DURUŞUN ÇİLESİ|MUSTAFA AYDIN
11.12.2025
Cevdet Yılmaz: Vatandaşlık maaşı geliyor
09.12.2025
Gazze planında Blair liste dışı kaldı
09.12.2025
Bir Turnusol Olarak Gazze|Mustafa Doğu
16.11.2025
ASTP:“Sudan’ın Yaralarını Sarma Vakti”
25.11.2025
yola iz olanlar; hz hatice… MUSTAFA AKMEŞE 11.12.2025
İslamcı Aydın Üzerine YUSUF YAVUZYILMAZ 14.12.2025
Ankara’da yüz ağartan iki faaliyet OSMAN KAYAER 15.12.2025
Ulucanlar Cezaevi MEHMET YAVUZ AY 24.11.2025
Surelerin Mesajları: KALEM SURESİ -2 OSMAN KAYAER 18.11.2025
Yahudi mi dediniz? SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 19.11.2025