Avukat Rezan Epözdemir ‘rüşvete aracılık etmek’ suçundan tutuklandı.
Epözdemir, 9 Ağustos sabahı 05:45’te İstanbul başsavcılığının soruşturmasında gözaltına alınmıştı.
Soruşturma ‘rüşvete aracılık etme’ ve FETÖ’ye yardım-siyasal ve askeri casusluk’ olarak iki ayrı dosyayla yürütülüyordu.
‘Rüşvet’ suçlamasıyla yürütülen soruşturmada tanık A.D.’nin iddialarında adı geçen savcı C.Ç.’nin eski katibi K.Y. de gözaltına alınmıştı.
K.Y. ‘etkin pişmanlık ve ikrar’ ifadesi kapsamında serbest bırakıldı.
Savcılığın ‘rüşvet’ suçundan hakkında tutuklama talep ettiği Epözdemir ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Epözdemir, ‘FETÖ’ye yardım’ ve ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçlamalarıyla başlatılan soruşturmadaysa serbest bırakıldı.
Hakimlik ayrıca Epözdemir hakkında ‘casusluk’ ve ‘FETÖ’ suçlamalarından yurt dışına çıkış yasağı öngören adli kontrol tedbiri uygulanması talebini de reddetti.
A.D., savcı C.Ç. ve Epözdemir’in bir tahliye karşılığında 150 bin dolar rüşvet aldığını öne sürüyor.
A.D., C.Ç.’nin paranın yarısını 7 Temmuz 2021’de Epözdemir’e götürdüğünü iddia ediyor.
Tanık ayrıca olayda Epözdemir’in vekalet ilişkisi bulunmadığını belirtiyor.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini mezunu Rezan Epözdemir, yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitede özel hukuk anabilim dalında tamamladı.
Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalı’nı tamamlayarak hukuk doktoru oldu. Üç adet kitabı bulunan Epözdemir, çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders verdi.
Epözdemir iş, sanat ve spor dünyasından birçok önemli ismin vekilliğini yaptı.
Bir dönem Galatasaray Spor Kulübü başkan yardımcılığı görevini de üstlenen 41 yaşındaki avukat, kurucusu olduğu Analiz Hukuk Bürosu’nda çalışmalarını sürdürüyor.
MHP İstanbul Teşkilatı feshedildi
06.04.2026
Rus Büyükelçiliği'nden Montrö mesajı
06.04.2026
Amasya'da MHP-CHP ittifakı
08.04.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 2 ÜSTÜN BOL 29.04.2026
Surelerin Mesajları: LEYL SURESİ - 9 OSMAN KAYAER 04.05.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026
Green Card Sevdalıları CYRANO DE BERGERAC 07.04.2026