İsveç'in Malmö kentinde Müslüman topluluğun yoğun olarak yaşadığı Varnhemstorget bölgesinde, Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçakça saldırılara karşı tepki gösteren gençlerden oluşan 100 kişilik bir grup, polisle çatışmaya girişti.
Polis korumasında Kur'an-ı Kerim'e saldırıda bulunan Irak asıllı Salwan Momika'yı engellemeye çalışan 15 kişi daha önce gözaltına alınmış ve bunlardan 3 kişi tutuklanmıştı. Momika, Kur'an-ı Kerim'i yakarken karşı göstericilerin müdahalesi sonucu olay yerinden zırhlı araçla kaçırılmıştı.
Polise tepki gösteren bu gençler, Malmö'de büyük bir isyan başlattılar. Yolları kesen ve onlarca aracı ateşe veren gençler, polise taşlarla saldırdılar. Olayların büyümesinden endişe edilirken, İsveç'in farklı bölgelerinden yüzlerce polis, olayların diğer şehirlere sıçramasını engellemek için olay yerine sevk edildi.
Bu gelişmeler, İsveç'te yaşanan bu talihsiz olayların yayılmasının önüne geçilmesi gerektiği endişesini artırıyor.
Bülent Akyürek vefat etti
09.02.2026
Uber, Getir'i satın alıyor
10.02.2026
İran ve Biz YUSUF YAVUZYILMAZ 08.03.2026
RAMAZAN, İRAN’A SALDIRILAR ve 8 MART AYTEN DURMUŞ 08.03.2026
ramazan ay’ı - 3 RESUL UZAR 08.03.2026
Surelerin Mesajları: ÂLÂ SURESİ - 8 OSMAN KAYAER 09.03.2026
evlada mektup MUSTAFA AKMEŞE 12.02.2026
İRAN VE BÖLGESEL TAHLİL SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 22.02.2026