metrika yandex
  • $44.73
  • 51.42
  • GA51500

Haberler / Dünya

Hizbullah liderinden önemli açıklamalar

14.02.2024

Al Mayadeen'den Tercüme

Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber

Hizbullah hareketinin yaralı ve tutuklu direnişçileri onuruna düzenlenen törende konuşan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, hareketin binlerce kişinin fedakârlığı sayesinde elde ettiği büyük zafer ve başarıların altını çizdi. Hizbullah lideri bölgeye yönelik de önemli açıklamalarda bulundu. 

Hizbullah'ın 8 Ekim'de Filistin'i desteklemek üzere askeri operasyonlar başlattığını hatırlatan Seyid Hasan Nasrallah, "Lübnan'da Gazze'yi desteklemek üzere yaptığımız şey, her birimizin üzerine düşen ahlaki ve dini sorumluluğa dürüst bir yanıttır" dedi.

'İsrail' ile çatışmak bölgenin çıkarına

"Gazze halkının başına gelenler vicdanları harekete geçirmeli ve dünyadaki her insanın yüreğini titretmelidir."

Hizbullah'ın Lübnan'da işgale karşı direnme ve işgali yenmedeki rolü konusunda Seyyid Nasrallah "İsrail'in" bölgedeki tüm "krizlerin kaynağı olduğunu ve Lübnan tarihinin buna tanıklık ettiğini" vurguladı.

"Güçlü bir İsrail" bölge için tehdit oluştururken, "caydırılmış ve korkutulmuş bir İsrail" durumu rahatlatır.

Seyyid Nasrallah, "Gazze'de yaşananlar ışığında, bölge ülkelerinin ulusal çıkarları, İsrail'in yenilgiye uğratılması olan Filistinlilerin çıkarlarından [bile] önce gelmektedir," dedi.

"İşgale karşı Lübnan cephesini açmak Lübnan'ın ulusal çıkarını korumak anlamına gelmektedir" diye ekledi.

Lübnan siyaset sahnesinde

Hizbullah'ın Filistin'i desteklemeye devam etmesini eleştiren yerel eleştirmenlere atıfta bulunan lider, "Sorun şu ki bazı insanlar Lübnan cephesinde yaptıklarımızın faydasız olduğunu düşünüyor ve bu felaket bir durum" dedi.

Direniş lideri, işgale karşı direniş yoluna hala karşı çıkan Lübnanlı siyasi hareketlere atıfta bulunarak "Bazıları dilsiz, kör ve sağır" dedi.

"İsrail politikası konusundaki bölünme Lübnan'da işgalci varlığın kuruluşundan bu yana mevcuttur" diyen Seyyid Nasrallah, Lübnanlı "Hıristiyan ve Müslüman şehitlerin" İsrail işgaline karşı koyduğunu vurguladı.

Seyyid Nasrallah Güney Lübnan sakinlerini selamlıyor 

Başta sınır köyleri olmak üzere Güney Lübnan sakinleri hakkında da konuşan Seyyid Nasrallah, "Lübnan cephesindeki çatışmalarda asıl yükü taşıyanların onlar olduğunu" savundu.

"Şehitlerin büyük bir kısmı [Güney Lübnan'ın sınır köylerinden]" diyen Nasrallah, "bu fedakarlıkları yapan sınır köyleri halkının ezici çoğunluğun gerçek iradesini ifade ettiğini ve bunun mezhepsel aidiyeti aşan bir mesele olduğunu" vurguladı.

"Sınır köylerinin halkı evlerinin yıkılacağını bile bile evlerini Direniş'e teslim etti" diyen Seyyid Nasrallah, evlerin "eskisinden daha iyi bir şekilde yeniden inşa edileceği" sözünü verdi.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş
Sayenizde Kurban