Hamas'ın, Trump'ın 20 maddelik Gazze'de ateşkes planını müzakere etmeye hazır olduğunu açıklamasının yankıları sürüyor.
Amerikan Axios sitesinden Barak Ravid, sosyal medya hesabından ismini paylaşmak istemeyen İsrailli bir yetkiliye dayandırarak "Netanyahu'nun şaşkın olduğunu" söyledi.
İsrailli yetkili, Netanyahu'nun Hamas'ın cevabı ve Trump'ın bu cevaba ilişkin yaptığı açıklama arasında geçen sürede yaptığı istişarelerde, Hamas'ın cevabını Trump'ın planının reddi olarak değerlendirdiğini vurguladı.
Buna karşın istişarelere katılan İsrailli yetkililerin Hamas'ın yanıtını anlaşmaya varılmasına yol açıcı "olumlu bir tepki" olarak gördüğü ifade edildi. Netanyahu'nun, Hamas'ın yanıtına ilişkin açıklamayı ABD ile koordinasyon içinde yapmayı düşünürken gelen Trump'ın açıklamasına şaşırdığı belirtildi.
Kur’an dervişi Kemal Kelleci vefat etti
16.09.2026
Şam’da tarihi açıklama: SDG feshedildi
26.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ - 6 ÜSTÜN BOL 04.09.2026