metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Dünya

Yemen Ensarullahı bölge ülkelerini ABD'nin aldatmacalarına karşı uyardı

22.01.2024

 

IRNA'dan Tercüme

Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdülselam, Batı Asya ülkelerine, hükümetlerinin ve halklarının ABD'nin aldatmacalarının kurbanı olmasına izin vermemeleri çağrısında bulundu.

Abdülselam bölge ülkelerini, ABD yönetiminin Yemen'in Kızıldeniz'deki eylemlerine karşı yaydığı yalan iddialar konusunda uyardı.  

Abdülselam resmi telgraf sayfasında "Filistin ulusunu desteklemek ve apartheid Siyonist rejime Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi için baskı yapmak amacıyla İsrail gemilerini ya da işgal altındaki Filistin'deki limanlara giden gemileri hedef alıyoruz" dedi.

Amerika'nın da İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım savaşını durdurma sorumluluğundan kaçmayı bırakması gerektiğinin altını çizdi.

Ensarullah sözcüsü, ABD ve İngiltere'nin Arap ülkesinin Kızıldeniz'deki eylemlerini bahane ederek Yemen'e düzenlediği bir dizi hava saldırısına atıfta bulunarak "Yemen'in meşru müdafaa ilkesine bağlı olduğunu, ülkemizin egemenliğinin ihlal edilmesine asla izin vermeyeceğini ve Yemen'e yönelik herhangi bir saldırıya asla göz yummayacağını bir kez daha açıkça ifade ediyoruz" dedi.   

ABD'nin kamuoyunu Kızıldeniz'deki mevcut olaylardan saptırmaya çalıştığını söyleyen sözcü, Yemen'in İsrail gemilerini veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden diğer gemileri hedef almaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Ensarullah, on binlerce masum insanın hayatına mal olan ve "Gazze'deki her şeyi yok eden" İsrail'in kuşatma altındaki bölgeye yönelik saldırısını kategorik olarak kınadı.

Geçtiğimiz haftalarda Yemen ordusu, Gazze'deki Filistinlilere destek amacıyla Kızıldeniz ve Bab al-Mandab boğazında İsrail'e ait iki düzineden fazla ticari gemi ve petrol tankerini hedef aldı. Yemen ordusu ABD'nin tehditlerine meydan okuyarak Siyonist rejim Filistinlilerin kanını dökmeye devam ettiği sürece bu tür saldırıların devam edeceğini söyledi.

 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş