Suç örgütü lideri ülkücü Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları nedeniyle AK Parti’de rahatsızlık yaşanıyor.
AK PARTİ içinde "Soylu’nun yalnız kaldığı" dillendirilirken, AKP’li milletvekillerinden ve parti yönetiminden de Erdoğan'a, Soylu ile ilgili serzenişlerin bulunulduğu iddia ediliyor.
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Sedat Peker'in iddialarının ardından Soylu'nun televizyon programlarındaki açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da "uyarıldığına" dikkat çekilirken, bu sözleri nedeniyle de gerek kabine içinde gerekse AKP içinde tepki topladığı belirtiliyor.
Soylu'nun kabine ile kabine ile gerginliğinin önce eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile başladığı ve sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile "tepe noktasına ulaştığı" dillendiriliyor. Koronavirüs salgının en başından uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili vatandaşların paniğe kapılması ve ardından Soylu ile Koca’nın arasında gerginlik yaşanması ve Soylu’nun istifa etmesi de örnek gösteriliyor.
Süleyman Soylu'nun bir gece ansızın istifa etmesini açıklaması "terörle mücadeledeki başarısı nedeniyle kabine içinde kendini test etmeye çalıştığı ve bir noktada da başarılı olduğuna" dikkat çekiliyor. Ancak AK Parti içinde "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hamleyi unutmadı, bir yere not etti" yorumları da yapılıyor.
Erdoğan’ın da "uygun bir zamanda Soylu’nun görevden azlini isteyeceği" ileri sürülüyor.
Mehmet Yaşar Soyalan ile Derkenar...
05.06.2026
28 Şubat'çı Reha Muhtar öldü
04.06.2026
4 PKK'lı teslim oldu
11.05.2026
2026 yaş çay alım fiyatı belli oldu
13.05.2026
Koç'un Fıkrası ve Ayrımcılık YUSUF YAVUZYILMAZ 08.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ -6 ÜSTÜN BOL 03.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026