Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nu telekonferans yoluyla bilgilendiren Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Suriye görüşmeleri çatışmalar artarken ve siviller açlıktan ölürken devam edemez" diye konuştu. Kuşatma altındaki 16 bölgeye insani yardım ulaştırıldığını belirten Staffan de Mistura, "Son haftalarda bir eğilim görüyoruz; kuşatma altındaki bölgeler, ya insani yardım ulaştırılmadan önce ya da ulaştırıldıktan sonra bombalanıyor" dedi.
Temsilci, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılmasında ilerleme kaydedildiğini, ancak henüz arzu edilen seviyeye gelinemediğini belirtti.
Rusya ve Kahire'de teknik görüşmelerin yapıldığını ve bir sonraki görüşmenin Riyad'da olacağını söyleyen de Mistura, "Suriye'deki krize askeri çözümün ise söz konusu bile olamaz" ifadelerini kullandı.
55 Suriyeli STK ve yardım kuruluşunun oluşturduğu 'Suriye Kampanyası' grubunun geçen hafta yayınladığı rapora göre BM’nin Suriye’de dağıttığı insani yardımların yüzde 88’i rejimin denetimindeki bölgelere kalan yüzde 12’si ise muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gidiyor. Grup raporunu hem daha önce hem de halihazırda BM’de çalışmakta olan personelle ve başka yardım kuruluşlarında çalışan toplam 50 kişiyle yaptığı görüşmelere dayanarak hazırlamıştı.
AA
Kur’an dervişi Kemal Kelleci vefat etti
16.09.2026
Şam’da tarihi açıklama: SDG feshedildi
26.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026