metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Dünya

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani: Önceliğimiz, Gazze'deki savaşı sona erdirmek olmalıdır!

25.01.2024

 

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile başkent Doha’da bir araya gelen Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Gazze başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan yazılı açıklamaya göre Al Sani, "Bölgedeki gerginliğin azaltılması için bölgesel ve uluslararası çabaların arttırılmasının gerekliliğini" hatırlattı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron Orta Doğu turu kapsamında, siyonist İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarına düzenlediği ziyaretin ardından, Katar'a ziyarette bulundu. 

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani başkent Doha’da bir araya geldiği görüşmede iki devlet arasındaki işbirliği konusunun yanında, başta işgal altında olan Filistin toprakları olmak üzere bölgedeki diğer önemli gelişmeler ele alındı.

"ÖNCELİĞİMİZ, GAZZE'DEKİ SAVAŞI SONA ERDİRMEK OLMALIDIR"

İki ülke mevkidaşının bir araya geldiği görüşme neticesinde Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani yazılı açıklamalar da bulundu.

İşgali altında olan Filistin topraklarında İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik insalık dışı saldırılarına işaret eden Al Sani açıklamasının devamında, "Bu aşamada öncelik, Gazze'deki savaşı sona erdirmek ve yayılmasını önlemek olmalıdır. Bu, bölgesel ve uluslararası düzeyde güvenlik ve istikrarın artırılmasına katkıda bulunur” ifadelerini kullandı.

25.01.2024 Milli Gazete

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş