Middle East Monitor'dan Tercüme
Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber
İtalya Parlamentosu dün, İsrail'in Filistin bölgesini bombalamaya devam ettiği Gazze'de ateşkesi desteklemesi için hükümete çağrıda bulunan bir önergeyi kabul etti.
Milletvekilleri tarafından onaylanan metne göre önerge, hükümeti "insani nedenlerle derhal ateşkes talep etmeyi amaçlayan her türlü girişimi desteklemeye" çağırıyor.
Dışişleri Bakanı Antonio Tajani günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada "Bu noktada İsrail'in tepkisi orantısız, Hamas ile hiçbir ilgisi olmayan çok fazla kurban var" dedi.
Onaylanan önergede ayrıca Roma'nın Gazze'deki sivillerin kurtarılması için insani yardım koridorları oluşturulmasına yönelik girişimleri desteklemesi isteniyor.
BM'ye göre 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırısı Gazze nüfusunun %85'inin gıda, temiz su ve ilaç sıkıntısı nedeniyle ülke içinde yerinden edilmesine neden olurken, bölgenin altyapısının %60'ı hasar gördü ya da tahrip oldu.
Umran dergisi Eylül 2026 sayısı çıktı
05.09.2026
ABD uçağı pistten çıktı: 5 ölü
07.09.2026
Dindarlaşarak Gavurlaşma|Fuat Durgun
13.08.2026
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026