metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Dünya

İsrail'in Güney Lübnan'da düzenlediği saldırıda en az iki Hizbullah savaşçısı hayatını kaybetti

23.02.2024

Al Arabiya'dan Tercüme

Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber

İsrail insansız hava aracının Perşembe günü Lübnan'ın güneyinde bir konuta düzenlediği saldırıda en az iki Hizbullah savaşçısının hayatını kaybettiğini, üçünün de yaralandığını söyledi.

Lübnan'daki Hizbullah hareketi ve ezeli düşmanı İsrail, İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana sınır boyunca neredeyse her gün karşılıklı ateş açıyor.

Bir İsrail insansız hava aracının güney Lübnan'ın Nabatiyeh kenti yakınlarındaki Kfar Rumman'daki binaya iki güdümlü füze attığını söyleyen güvenlik kaynağı, medyaya bilgi verme yetkileri olmadığı için isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Kfar Rumman İsrail sınırından yaklaşık 12 kilometre (yedi mil) uzaklıkta yer alıyor.

Hamas'ın müttefiki Hizbullah, Perşembe günü İsrail askerlerine ve mevzilerine yönelik bir dizi saldırı düzenlediğini ve bunlardan birinin "İsrail'in köylere ve sivil evlere yönelik saldırılarına" karşılık olduğunu iddia etmişti.

İsrail'in kuzey sınırında yaşanan şiddet olayları, İsrail ile Hizbullah arasında 2006'da olduğu gibi yeni bir savaş çıkabileceği korkusunu tetikledi.

AFP'nin çetelesine göre Ekim ayından bu yana Lübnan tarafında çoğu Hizbullah savaşçısı olmak üzere 42'si sivil en az 273 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusuna göre İsrail tarafında ise 10 asker ve altı sivil öldürüldü.

Geçtiğimiz hafta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'da bugüne kadar tek bir günde en fazla can kaybının yaşandığı saldırıda bir aileden yedi kişinin de aralarında bulunduğu 10 sivilin hayatını kaybetmesinin ardından İsrail'in bunu "kanla" ödeyeceğini söylemişti. 

Çarşamba günü gerçekleşen bir İsrail saldırısında bir kadın ve bir kız çocuğu hayatını kaybetmiş, bunun üzerine Hizbullah da misilleme ateşi açmıştı.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş