metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Dünya

İsrail, Gazze'deki olası ateşkesin Hizbullah'a karşı yürüttüğü kampanyayı etkilemeyeceğini açıkladı

26.02.2024

Al Arabiya'dan Tercüme

Hazırlayan: İlhan Bozkır-Hertaraf Haber

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze'de ateşkes ve rehine anlaşması sağlansa bile İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah hareketine yönelik eylemlerinde bir duraklama olmayacağını söyledi.

Gallant, bu ayın başlarında güney Lübnan'dan Hizbullah güçlerinin roket saldırısına uğrayan ve bir askerin öldüğü Safed'deki Kuzey Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Hamas'ın rehineleri serbest bırakması ve Gazze'de Hamas güçlerinin 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırıyla başlayan çatışmaların durdurulması için olası bir anlaşma için görüşmeler devam ediyor.

O zamandan beri İsrail ile Hamas'ın Lübnan sınırındaki müttefiki Hizbullah arasında neredeyse her gün sınır ötesi ateş teatisi yaşanıyor ve bu da bölgesel bir tırmanma korkusuna yol açıyor.

Gallant, İsrail'in Hizbullah'ın artan faaliyetlerine karşı ağır bir şekilde tahkim edilmiş sınır ötesinden nasıl karşılık vereceğini değerlendirmek arzusunda olduklarını söyledi.

Gallant bir video mesajında "Güneydeki rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşmaya vardığımızda ve ateş kesildiğinde burada yaşananların hafifleyeceğini düşünenler varsa yanılıyorlar" dedi.

Gallant, duruma diplomatik bir çözüm bulunamazsa, "bunu güç kullanarak yapacağız" uyarısında bulundu.

Pazar günü İsrail ordusu, kuzey İsrail'in Yukarı Celile bölgesinde "şüpheli bir hava hedefi" yakaladığını ve bir dizi yere roket atıldığını söyledi.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş