İşgalci rejim İsrail ordusu, İran'ın İsrail'e doğru füzeleri ateşlediğini duyurdu. Kudüs'te sirenlerin çaldığı açıklandı.
İran, İsrail’e balistik füzeler ateşledi. Tel Aviv ve birçok kentte sirenler çaldı. Tüm sivillerin sığınaklarda olduğu açıklandı.
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin emri ile Nevatim Üssü haritadan silindi.
İran İslam Cumhuriyeti, Siyonist rejimin Gazze ve Lübnan’daki katliamı, Şehit Haniye suikastı ve en son Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın ve Devrim Muhafızları Komutanı Seyyid Abbas Nilüferşan’ın şehit edilmesi sonrasında işgal topraklarını 400 füzeyle hedef aldı.
Füzelerin hedefleri vurduğu, Netanyahu ve Siyonistlerin sığınaklara kaçtığı bildiriliyor.
İran’dan yapılan resmi açıklama şu şekilde:
“Aziz İran halkı, İran’ın egemenliğinin ihlal edilerek, Siyonist rejim tarafından şehit mücahit İsmail Haniye’nin şehit edilmesi olayının ve İran'ın belli bir süre sabretmesinin ardından, Birleşmiş Milletler Şartı'ndaki meşru müdafaa hakkına dayalı olarak ve Amerika'nın desteğiyle Lübnan ve Gazze halkına yönelik katliamın artması ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın, Devrim Muhafızlarının Lübnan’daki komutanı Seyyid Abbas Nilüferşan’ın şehit edilmesinin ardından, yüzlerce balistik füzeyle işgal topraklarının kalbinde Siyonist rejimin önemli askeri ve güvenlik merkezlerini hedef aldık ve bunun ayrıntılarını daha sonra açıklayacağız.
Bu operasyonun Milli Güvenlik Yüksek Kurulu'nun onayı, Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgisi ve İran İslam Cumhuriyeti Ordusu ile Savunma Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleşmiştir. Ülkenin yasal haklarına ve uluslararası hukuka uygun olan bu operasyona Siyonist rejimin karşılık vermesi halinde, daha ezici ve yıkıcı saldırılarla askeri karşılık verilecektir.
Zafer yalnızca Allah'tandır.”
Devrim Muhafızları Halkla İlişkiler Ofisi
Cezayir, BAE İle İlişkileri Kesti
10.09.2026
GENÇLERİMİZ NEDEN EVLENEMİYOR? / AHMED ALGAN
13.09.2026
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026