1981’den bu yana yayın hayatını sürdüren İktibas Dergisi’nin 556. sayısı “Bir Krizin Anatomisi” başlığı altında çıktı. Yeni sayının kapağında İstanbul Saraçoğlu’nda gösterilerin en yoğun olduğu günlerden bir kare yer aldı.
Göreve geldiğinden bu yana dünyada bir Trump rüzgarı estirilirken, Türkiye’de Mart ayına damgasını vuran gelişme ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanması ile başlayan siyasi kriz oldu. İktibas’ın yeni sayısında bu kriz masaya yatırıldı. Türkiye’deki bu gelişmenin dünyada değişmekte olan dengeler çerçevesinde nasıl bir yere sahip olduğu, olayın CHP içerisindeki dengelere bakan yönü ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç yıl gibi uzun bir süre olmasına karşı sürecin neden şimdi başlatıldığı gibi sorulara yanıt arandı. Bir yönüyle de sistem içi çekişmeyi yansıtan bu krizin, bir Müslüman açısından nasıl değerlendirilebileceği de yine Yorum sayfalarında değinilen diğer bir nokta oldu.
Derginin bu sayısında değerli yazarlar Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer, Şükrü Hüseyinoğlu, Fahrettin Uzun ve Hikmet Ertürk güncel değerlendirmeleriyle okura sesleniyor.
Sanat Edebiyat sayfalarında da, M. Akif Coşkun ve Aysu Arslantürk’ün çalışmaları yanında şair İbrahim Eryiğit’in Ramazan ayı boyunca her gün hazırladığı rubailerin ilk demeti okura ilgisine sunulan diğer eserler.
Bülent Akyürek vefat etti
09.02.2026
Uber, Getir'i satın alıyor
10.02.2026
Park Holding, Ciner'e geri verildi
20.01.2026
Kavramı Taş Diye Atanlar KADİR ÇİÇEK 26.01.2026
Gardaş Ülke Özbekistan AHMET SEMİH TORUN 28.01.2026
Otoriterlik YUSUF YAVUZYILMAZ 01.02.2026