İçişleri müfettişleri, eski Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun usulsüz işçi alımıyla 86 milyon 620 bin lira kamu zararına neden olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Müfettiş raporunda Maçoğlu’nun, başkanlığı döneminde 145 işçiyi usulsüz şekilde işe aldığı, işçi giderlerinin belediyenin gelirinin yüzde 84’üne ulaştığı ve bu durumun kamuya zarar verdiği öne sürüldü.
Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Belediyesi’ne dilekçeyle başvurarak karara itiraz etti ancak bu itiraz, Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl tarafından kabul edilmedi. İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yaptığı incelemede ise Tunceli Belediyesi’nin 2019–2024 yılları arasında 145 işçiyi duyuru ve ilan yapmadan işe aldığı belirlendi ve belediyeye ait şirkete toplam 500 bin liralık ceza kesildi. Ayrıca işçi alımlarında duyuru yapılması yönünde belediye uyarıldı. Belediyeye kesilen cezanın kaldırılması için yapılan başvuru, Tunceli Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.
Kur’an dervişi Kemal Kelleci vefat etti
16.09.2026
Şam’da tarihi açıklama: SDG feshedildi
26.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026