Hindistan işgali altındaki Keşmir'de, işgal ordusu tarafından açılan ateşte Keşmirli bir sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.
Hindistan'ın işgal altındaki Keşmir'de Müslüman sivillere yönelik zulümleri devam ediyor. Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre işgal altındaki Cammu Keşmir'de konuşlu bulunan Hint askerleri, sınırın Pakistan tarafındaki Sattwal bölgesinde bulunan Keşmirli çobanlara ateş açtı.
Açılan ateş sonucunda bir sivilin hayatını kaybettiği, iki sivilin ise yaralandığı bildirildi. Yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Pakistan ordusu saldırıya karşılık vermezken, Pakistan yönetimi tarafından Hindistan'a protestoda bulunuldu.
Keşmir 1947 yılından bu yana Hindistan tarafından işgal altında tutuluyor.
Keşmir Sorunu
Keşmir sorunu, Hindistan ve Pakistan arasında uzun süredir devam eden bir anlaşmazlıktır. Keşmir, coğrafi olarak Güney Asya'da yer alan Himalayalar'ın batısında bulunan bir bölgedir. 1947 yılında Hindistan ve Pakistan, Britanya Hindistanı'nın bölünmesiyle bağımsızlığını kazandıktan sonra Keşmir'in statüsü konusunda anlaşmazlığa düştüler.
Keşmir, Müslüman çoğunluğa sahip olmasına rağmen Hindu liderliğindeki Keşmir mahkemesi, Keşmir'in Hindistan'a katılmasını tercih etti. Bu durum, Pakistan'ın Keşmir'i bağımsızlık veya kendi kontrolü altında görmesine karşı çıkmasına neden oldu ve Hindistan ve Pakistan arasında Keşmir üzerindeki egemenlik mücadelesi başladı.
Bugüne kadar, Hindistan ve Pakistan arasında Keşmir üzerinde çeşitli savaşlar ve çatışmalar yaşandı. Keşmir, Hint yönetimi altında Jammu ve Keşmir olarak adlandırılan bir birlik bölgesi olarak kabul edilirken, Pakistan'ın kontrolü altında Azad Keşmir ve Gilgit-Baltistan bölgeleri bulunmaktadır.
Keşmir sorunu, tarihsel, siyasi ve insan hakları boyutlarıyla karmaşık bir durumu yansıtmaktadır. Bölgedeki çatışmalar, askeri çatışmalar, terör saldırıları, insan hakları ihlalleri ve sivil kayıplara yol açmıştır. Keşmir sorununun çözümü için diplomatik çabalara ve uluslararası toplumun arabuluculuk çabalarına ihtiyaç duyulmaktadır.
FİKİR, İLKE VE DURUŞUN ÇİLESİ|MUSTAFA AYDIN
11.12.2025
Cevdet Yılmaz: Vatandaşlık maaşı geliyor
09.12.2025
Gazze planında Blair liste dışı kaldı
09.12.2025
Bir Turnusol Olarak Gazze|Mustafa Doğu
16.11.2025
ASTP:“Sudan’ın Yaralarını Sarma Vakti”
25.11.2025
yola iz olanlar; hz hatice… MUSTAFA AKMEŞE 11.12.2025
İslamcı Aydın Üzerine YUSUF YAVUZYILMAZ 14.12.2025
Ankara’da yüz ağartan iki faaliyet OSMAN KAYAER 15.12.2025
Ulucanlar Cezaevi MEHMET YAVUZ AY 24.11.2025
Surelerin Mesajları: KALEM SURESİ -2 OSMAN KAYAER 18.11.2025
Yahudi mi dediniz? SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 19.11.2025