metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Dünya

Hamas: Anlaşmayı Engelleyen İsrail'in Uzlaşmaz Tavrıdır!

23.04.2024

Hamas İslami Direniş Hareketi, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in Hamas'ı anlaşmayı engellemekle suçlayan açıklamalarını sert bir dille reddetti. Hamas sözcüsü, Blinken'in iddialarının gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığını savunarak, Hamas'ın anlaşmaya varılmasını kolaylaştırmak için esneklik gösterdiğini ancak İsrail'in uzlaşmaz tavrıyla anlaşmayı engellediğini belirtti.

Hamas, geçtiğimiz Mart ayında sunulan müzakere metninde yer alan taleplerinin ilk günden itibaren belliydiğini ve tüm taraflarca memnuniyetle karşılandığını vurguladı. Bunlar arasında kalıcı ateşkes, Gazze'nin tamamen geri çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönmesi, insani yardımların geçişinin yoğunlaştırılması ve Gazze'nin yeniden imarı yer alıyordu.

Hamas sözcüsü, ABD'nin İsrail'i silah ve siyasi destekle soykırım savaşında desteklediğini ve Hamas'a yönelik asılsız suçlamalarla düşmanca bir tavır sergilediğini belirtti.

Hamas tarafından konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda verilmiştir:

Basın Açıklaması

Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in açıklamalarını ve anlaşmaya varılmasını engellemekten Hamas'ı sorumlu tutma girişimini şiddetle kınıyoruz.

Blinken'in açıklamalarının gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Bu iddiaların, Hamas'ın, halkımıza yönelik soykırım ve saldırganlık savaşını durduracak bir anlaşmaya varılmasını kolaylaştırmak amacıyla birçok kez esneklik gösterdiği, Netanyahu ve hükümetinin uzlaşmaz ve anlaşmaya varılmasını engellemeye çatışan tavrıyla anlaşmanın önüne engeller çıkararak halkımıza karşı kudurmuşçasına yürütülen savaşı uzatmaya çalıştıkları, işgalci esirler meselesinin işgal hükümetinin öncelikleri arasında yer almadığı gerçeğiyle çelişmektedir.

Hamas Hareketinin ve Filistin Direnişin talepleri geçtiğimiz Mart ayında sunulan müzakere metninde detayları açıklandığı üzere (kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze'nin tamamından tamamen geri çekilmesi, Gazze Şeridi'nin her yerinde yerinden edilenlerin yerleşim bölgelerine şartısız bir şekilde geri dönmesi, insani yardımların geçişinin yoğunlaştırılması, Gazze'nin yeniden imarı ve inşaasıyla halkımızın milli çıkarlarını öncelenmesi) ilk günden itibaren belliydi. Taraflara ve arabuluculara iletilen bu talepler tüm taraflar ve arabulucular tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Siyonist İşgali ve işgalcileri silahla, mühimmatla ve siyasi kılıflarla destekleyen ve desteklemeye devam eden Amerika, İşgalci İsrail tarafından halkımıza yönelik sürdürülen soykırım savaşında işgalci İsrailin ve soykırım suçunun ortağıdır. ABD Hamas'a yönelik asılsız suçlamalarla ve gerçeklerle çelişen iddalarıyla halkımıza yönelik düşmanca tavrını sürdürmektedir.

22 Nisan 2024

Hamas İslami Direniş Hareketi

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş