İktibas Dergisi Kasım Sayısı Şarm El-Şehyte Gazze için Yapılan Ateşkes Anlaşmasını Masaya Yatırıyor: Şarm El-Şeyh Barış mı, Teslimiyet mi!
İktibas Dergisi Kasım sayısı, Mısır’da akdedilen Gazze anlaşmasına atıf yapan bir kapakla çıktı. ABD’nin şovuna dönüştürülen imza töreninin Barış mı yoksa Teslimiyet mi getirdiği sorgulanırken, Trump’ın huzurunda atılan diğer imzalara da dikkat çekildi.
İktibas’ın 563 numaralı, Kasım 2025 sayısı bugün çıktı.
Derginin bu ay kapağında ve yorum sayfalarında ele alınan konu, geçen ay sona eren Gazze savaşı ve bu savaşın tetiklediği küresel dönüşüm oldu. Batıda özellikle Trump’ın gelişi ile birlikte ABD’nin harekete geçirdiği ulusal ve küresel politikaların amaçları masaya yatırıldı. Avrupamerkezci ideolojik yaklaşımın yerine daha otoriter ve ulusal politikalara, bununla birlikte ABD’nin merkezinde olduğu yeni bir küresel düzene geçmek istendiği belirtilen Yorumda, bu durumun mevcut düzenden faydalanan küreselci odakları rahatsız ettiği ancak küfür cephesinin her iki tarafından sürdürülen saldırılara ise en net direnişin sadece İslami direniş cephesinden geldiği vurgulandı.
Dergide bu ay okura seslenen yazarlar arasında Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Zafer Çam, Ali Göçmez, İslam Başaran, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer ve Ali Durmuş bulunuyor.
Prof. Dr. Şinasi Gündüz, geçen ay ilk bölümü yayınlanan röportajının bu sayıdaki ikinci kısmında, cihad ile ilgili değerlendirmelerini sürdürdü. İslam’ın savaşa bile bir ahlak kazandırdığını belirten Prof. Gündüz, Allah’ın Kitabı bu konuda ne diyor, büyük cihad nedir, nefisle mücadele bir cihad mıdır sorularının yanıtlarına da eğiliyor.
Derginin sanat edebiyat sayfalarında M. Akif Coşkun ile Ali Durmuş’un çalışmaları yanısıra, Osman Sarı’nın kaleminden 1974 yılında yayımlanmış Şehit Söylevi de okuyucuya sunuluyor.
İktibas Dergisine https://iktibasdergisi.com adresinden ulaşabilir ve abone olabilirsiniz
Her Taraf Haber Kültür Sanat Servisi

MHP İstanbul Teşkilatı feshedildi
06.04.2026
Rus Büyükelçiliği'nden Montrö mesajı
06.04.2026
Amasya'da MHP-CHP ittifakı
08.04.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 2 ÜSTÜN BOL 29.04.2026
Surelerin Mesajları: LEYL SURESİ - 9 OSMAN KAYAER 04.05.2026
Rachel Corrie'nin Yolunda Yürümek-III KADİR ÇİÇEK 10.04.2026
Arada Kalan Hamas ve Direnen İran DERVİŞ ARGUN 06.04.2026
Green Card Sevdalıları CYRANO DE BERGERAC 07.04.2026