metrika yandex
  • $32.61
  • 34.71
  • GA18500

Haberler / Yorum - Analiz

Kimler Milletvekili Olsun? / Ahmet TAŞ

06.12.2022

Türkiye 2023 yılı 18 Haziran günü yapılacak olan devlet başkanlığı ve milletvekilliği seçimi için kolları sıvamış canlı adımlarla yola koyulmuş bulunuyor.

Ülkemizde çok sayıda siyasi parti bulunmasına rağmen 2023 seçimleri için öne çıkan parti sayısı 2 elin parmağını aşmamış gibi görünüyor. Cumhur ittifakında mecliste temsil edilen 3 parti bulunuyor belki birkaç partide zaman içinde bu gruba dahil olabilir. Millet ittifakında ise 6'lı masa diye nitelendirilen masa etrafında 6 parti bulunuyor. Belki bunların dışında bazı partiler de zaman içinde bu gruba dahi olabilir.

Cumhur ittifakının devlet başkanı adayı mevcut devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu aylar önce ilan edilmiş bulunuyor. Millet ittifakında ise adayınızı belirleyin tahriklerine rağmen devlet başkanı adayı belirlenip ilan edilmedi.

Bugünlerde bazı siyasi partiler 28 Haziran 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı olacak il ve ilçe yöneticilerinin istifa etmeleri talimatını teşkilatlarına gönderdiler. Sanırım ileri günlerde diğer siyasi partiler ve kamu çalışanları için de böyle bir talimat gündeme gelir.

Milletvekilliği önemli bir görev millet adına onun vekili olarak yasama görevini yerine getirme onun inanç, ahlak, kültür değerlerine uygun olarak hizmet etme durumunda olan vekillerdir. Bugüne kadar milletin oy vererek seçim dönemi süresince kendisine havale ettiği vekillik görevini hakkı ile yapmaya çalışanlar olduğu gibi ne yazık ki vekillik görevini yerine getirmeyen, aldığı maaşı helal ettiremeyen vekiller de geldi geçti.

 Toplumun gözünde ve idealindeki milletvekilliği için

Toplumun içinde olup çarşıyı pazarı bilen

Mutlaka topluma hizmet eden bir sivil toplumda hizmeti olan

Bağlı olduğu sivil topluma ait aidatlarını düzenli ödemiş ve aidat borcu olmayan

Kendisi ile barışık, alçak gönüllü, dik duran ama dikleşmeyen

Selam veren ve selam alan

Yaptığı işte başarısı, dürüstlüğü, sözünde durup borcunu zamanında ödediği ispatlı olan

Büyük konuşmayan, özüne sözüne güvenilir olan

Mahallesinde, iş yerinde, arkadaş çevresinde fıtratı temiz, insanlara, topluma zarar vermez, katma değer üretir insan olarak bilinip takdir gören

Partisinin liderinin kulluğuna değil Allah'ın kulluğuna, toplumun hademeliğine razı olan

Bu özellikler toplumun idealindeki milletin vekilinin özellikleridir. Zaten siyasi parti liderleri de hep dillendirmiyorlar mı hakka kul halka hizmet şiyarımızdır diye. Ey siyasi partilerimiz ey liderlerimiz işte size fırsat milletin önüne onun isteklerine göre adaylar koyun ki millet de bunları oyları ile göreve getirsinler.

Selam ve dua ile

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş