metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Ankara Analiz

Tedavi için Türkiye'ye getirilerek şehadete kavuşan Filistinli sayısı 11'e ulaştı

25.01.2024

 

İşgalci siyonistlerin Filistin'e yönelik yaptığı soykırım dolayısıyla Türkiye'ye getirilen yaralılardan iki kişi daha şehid oldu. Şehidler, kılınan cenaze namazı sonrası Ankara'da defnedildi.

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nde 110 gündür acımasızca sivillere yönelik soykırım ve katliam yapıyor. Bölgede devam eden bombardımanda her geçen saat can kaybı artarken yaralı ve kanser hastası Filistinliler tedavi için Türkiye'ye getirildi.

Bugün, yaralılardan iki kişi daha tedavi gördüğü Ankara'daki şehir hastanelerinde şehadete kavuşurken Türkiye'de şehid olan Filistinli sayısı 11'e yükseldi.

Gazzeli kanser hastası Jelal Mesud Abdulmutı Murad ile yaralı olarak Türkiye'ye getirilen Amına Hassen Isa tedavi gördükleri hastanelerde şehadete kavuştular.

Şehidler için Hacı Bayram Veli Camiinde cenaze namazı kılındı. Şehidlerin tabutları Filistin ve Türkiye bayraklarıyla sarıldı.

Cenaze namazına siyasi parti temsilcileri, Filistinliler, Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde STK temsilcileri ve Kudüs sevdalısı halk, öğle namazı sonrası saf tutup şehidler için ayrı ayrı cenaze namazı kıldı.

Şehidlerin naaşı, tekbir ve sloganlar eşliğinde cenaze aracıyla Karşıyaka Mezarlığına getirilerek defnedildi.

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş