metrika yandex
  • $32.3
  • 34.78
  • GA17500

Haberler / Ankara Analiz

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: “Gazze’ye gıda sevkiyatı ne pahasına olursa olsun yapılmalı”

08.02.2024


HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, “Açlığın bir soykırım silahı olarak kullanıldığı Gazze’ye gıda sevkiyatı ne pahasına olursa olsun yapılmalı; tıbbi müdahale yapılamadığı için ölümü bekleyen on binlerce insana derhal ilaç ve tıbbi malzemenin ulaştırılması sağlanmalıdır.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında işgal rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik katliam ve soykırımını gündemine alan Demir, Türkiye’ye başta olmak üzere bütün İslam ülkelerine Gazze’ye acilen insani yardımların ulaştırılması çağrısında bulundu.  

Demir ayrıca, 26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleştirilecek olan Olimpiyatlara Siyonist terör şebekesinin katılmasının engellenmesi gerektiğini belirtti.

“Siyonistler gıda ve tıbbi malzemeyi “soykırım silahı” olarak kullanıyor”

Gazze şeridinde yaşayan yaklaşık iki buçuk milyon insanın açlık, susuzluk ve tıbbi müdahaleden yoksun bırakmak suretiyle toplu cezalandırma yöntemine tabi tutulduğunu belirten Demir, “Siyonist katliamlarının sürdüğü Gazze, aynı zamanda uluslararası boyutu da olan tarihin en zalimane ambargosuna tanıklık ediyor. Direniş gruplarıyla baş edemeyen Siyonist işgal rejiminin her geçen gün yaşadığı prestij ve itibar kaybı, Siyonistlerle birlikte destekçilerini de daha fazla vahşileştiriyor. Ölümcül silahlarla yapılan sivil katliamlardan sonra Gazze şeridinde yaşayan yaklaşık iki buçuk milyon insanı açlık, susuzluk ve tıbbi müdahaleden yoksun bırakmak suretiyle toplu cezalandırma yöntemini uyguluyorlar. Aynı şekilde hastanelerin sistematik olarak bombalanıp hizmet dışı bırakılması, sağlık alt yapısının çökmesi, tükenen ilaç ve tıbbi malzeme tedarikinin engellenmesi, kronik hastaların yanı sıra yaralanıp tedavi edilmeyi bekleyen on binlerce kişinin ölüme terk edilmesi anlamına geliyor.” dedi

“Gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının giderilmesi için acilen adımlar atılmalı”

Gazze’de tedavileri mümkün olmayan hasta ve yaralıların acil bir şekilde Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelere götürülmesi gerektiğini söyleyen Demir, “Bunca İslam ülkesi ne yazık ki açlık, susuzluk ve ilaçsızlık sorunuyla pençeleşen Gazze halkına insani yardımları ulaştırmada bile acizlik yaşıyor. Açlığın bir soykırım silahı olarak kullanıldığı Gazze’ye gıda sevkiyatı ne pahasına olursa olsun yapılmalı; tıbbi müdahale yapılamadığı için ölümü bekleyen on binlerce insana derhal ilaç ve tıbbi malzemenin ulaştırılması sağlanmalıdır. Gazze’de tedavileri mümkün olmayan hasta ve yaralıların bir kısmı Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelere götürüldülerse de halen acil tedavi bekleyen binlerce insan var. Türkiye ve diğer İslam ülkelerine sesleniyoruz! Siyonistlerce imha aracı olarak kullanılan gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının giderilmesi için acilen adımlar atılmalı, tedavi olmayı bekleyen hasta ve yaralılar acilen Gazze’den tahliye edilip tedavileri yapılmalıdır. Bunca sessizliğin oluşturduğu vebal dururken yeni veballerin altına girmeyin.” ifadelerini kullandı.

“Siyonist işgalcinin Olimpiyatlara katılması engellenmelidir”

Demir, konuşmasının devamında 26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleştirilecek olan olimpiyatlara siyonist terör şebekesinin katılmasının engellemesi gerektiğini ifade ederek, “Uluslararası hukuku ve mahkeme kararlarını hiçe sayan siyonist israilin dünyadaki en büyük terör şebekesi olduğu, son gelişmelerle birlikte ayan beyan ortaya çıkmıştır. Gazze’de insanlık suçları kapsamına giren her türlü cürmü pervasızca işleyen işgalci terör şebekesinin işledikleri suçlar karşılıksız bırakılmamalı, her mecrada mahkûm edilmelidir. Bu kapsamda HÜDA PAR olarak bir çağrıda bulunuyoruz; 26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleştirilecek olan Olimpiyatlara Siyonist terör şebekesinin katılması engellenmelidir. Bu olimpiyatlara katılacak olan başta Türkiye olmak üzere hukuk, adalet ve insanlıktan yana olan tüm ülkeleri işgalci Siyonistlerin bu organizasyona katılımını protesto etmeye ve engel olmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Habur Sınır kapısındaki Uzun bekleme süresi vatandaşları mağdur ediyor”

Habur sınır kapısında günlerce bekletilen vatandaşların mağduriyetini de dilen getiren Demir, bekletilme sürelerinin minimize edilmesi gerektiğini dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu: “Türkiye ve Irak sınırında yer alan Habur Sınır kapısı son dönemlerde vatandaşların yoğun şikayetlerine konu oluyor. Irak’tan Türkiye’ye geçişte vatandaşlar bazen 2-3 günü bulan sürelerde beklemek durumunda kalıyor. İddialara göre bazı günler saatlerce işlem yapılmıyor. Son iki yılda başlayan bu durumdan, sınırdan Türkiye tarafına geçmek zorunda olan yerli ve yabancı herkes etkileniyor. Buradan soruyoruz; İnsanların uzun süreler sınır kapısında bekletilmesinin sebebi nedir? Vatandaşların şikayetlerine konu olan bu durum yetkililer tarafından araştırılmalıdır. Geçerli ve makul bir gerekçe yoksa işlemler hızlandırılmalı ve bekleme süreleri minimize edilmelidir.”

 

 

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş