metrika yandex
  • $32.46
  • 34.71
  • GA18240

Haberler / Dünya

Hamas: Halk kitlelerini eyleme geçmeye, yönetimler üzerinde en büyük baskı oluşturmaya çağırıyoruz

24.03.2024

İslami Direniş Hareketi Hamas tüm insanları her düzeyde derhal eyleme geçmeye, yönetimler üzerinde en büyük baskı durumunu oluşturmaya çağırdı.

HAMAS'ın Çağrı Metni:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...

Saha infazları ve Şifa Külliyesi ve çevresinde mahsur kalanlara yönelik kötü muamelenin durdurulması için sessizliğin ötesine geçilmesi ve harekete geçilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Biz, İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak, faşist işgal savaş makinesinin Şifa Hastanesi ve çevresinde art arda altıncı gününde de devam eden insani felakete ilişkin resmi uluslararası sessizliği esefle karşılıyoruz. 

Sahiplerinin evlerinin yakılması, suistimal edilmesi, susuz kuşatılması, yiyecek ve ilaçsız bir şekilde kuşatılması, kurşun ve füze yağmuru altında zorla tahliye edilmesi gibi iğrenç savaş suçlarının, bu Nazi eylemlerine uluslararası dünyadan herhangi bir tepki gelmemesi ile ilgili Birleşmiş Milletler kurumları veya uluslararası insani yardım kuruluşları'nın tepkisizliği ve sesizliğini esefle karşılıyoruz.

Arap ve İslam milletimizi, dünyanın özgür halklarını ve Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki iç bölgelerdeki halk kitlelerini, her düzeyde derhal eyleme geçmeye, yönetimler üzerinde en büyük baskı durumunu oluşturmaya çağırıyoruz.

İşgalcilerin ve destekçilerinin çıkarlarını gözetmek ve Gazze Şeridi'ndeki halkımızın Siyonist ölüm ve imha makinesine karşı mücadelesinde destek olmak için çaba sarf etmek ve bu bağlamda bu menfur suçların kırılmayacağını, halkımızın kararlılığı, topraklarındaki kararlılığı ve sebatı, özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkına olan bağlılığını teyit ediyoruz.

İslami Direniş Hareketi - Hamas

Yorum Ekle
Yorumlar
Henüz Yorum Eklenmemiş