Avrupa'da refakatsiz göçmen çocuklar kayboluyor. İngiliz Observer gazetesindeki son haber de çocukların insan tacirlerinin eline düştüğü iddialarını ise güçlendiriyor.
"Sözde, Demokrasinin beşiği İngiltere'de onlarca refakatsiz göçmen çocuk kayboldu."
Çarpıcı iddia, Observer gazetesinde yer aldı.
18 ayda 136 çocuk kayboldu
Brighton kentinde İçişleri Bakanlığı'na bağlı otele yerleştirilen refakatsiz çocukların bazıları kayboldu.
Son 18 aydır, 136 çocuk için kayıp bildirimi yapıldı. Bu çocuklardan 79'undan halen haber alınamadı.
Kaçırma iddiaları: Yoğunluk güney sahillerinde
Observer haberinde, çocukların insan tacirleri tarafından kaçırıldığını yazdı. Kaçırma olaylarının ülkenin güney sahillerinde yoğun olduğunu belirtti.
Gazete iddialarını İçişleri Bakanlığı için çalışan şirketlerin personellerine ve çocuk koruma kaynaklarına dayandırdı.
Ancak bakanlık, resmi açıklamada, gençlerin kaldıkları yerden kendi özgür iradeleriyle ayrıldığını öne sürdü.
İngiliz muhalefeti ise durumu "dehşet verici ve skandal" olarak niteleyerek, hükümetten izah istedi.
Önceki yıllarda Almanya ve Belçika gibi diğer Avrupa ülkelerinde de refakatsiz göçmen çocukların kaybolduğu, insan tacirleri ve organ kaçakçılarının eline geçme endişesine dair raporlar yayınlanmıştı.
Özgür Özel, yeni partiyi ilan etti
21.07.2026
Halil el-Hayya Hamas'ın yeni lideri oldu
20.07.2026
İspanya'nın şampiyonluğuna Gazze'de Kutlama
20.07.2026
8 üniversiteye rektör ataması
23.07.2026
Abdullah Naci ile Derkenar
02.07.2026
KEMENÇE Mİ KUMANÇE Mİ|KEVSER KIRAN
04.07.2026
Kemal Tahir: Yerli Romanın Büyük Ustası Onur TAN 30.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026