21 Mart Uluslar arası Irkçılıkla Mücadele Günü’nde dünyanın birçok şehrinde ırkçılık karşıtları antifaşistler sokağa çıkacak. Türkiye’de de göçmenlerle ve ırkçıların hedefindeki tüm kesimlerle sokakta olmalıyız.
20. yüzyılda İtalya, Almanya ve İspanya’da yaşanan faşizmlerin ardından bugünün dünyasında da yine birileri ezilenleri hedef alıyor. Türkiye’de en az on ili etkileyen depreme binlerce göçmende yaşamını yitirdi, hayatta kalanlar ise ırkçılığın ve işkencenin hedefi haline getiriliyor, yardımlara eşit bir şekilde erişmeleri engelleniyor. Halkları birbirine karşı kışkırtarak yükseltilen ırkçılık, statlarda açılan beyaz toros ve kontgerilla pankartlarından lisedeki nazi selamına toplumun ezilen farklı kesimlerini hedef haline getiriyor.
Göçmenlere yönelik saldırıların tüm ezilenleri ve demokratik muhalefeti susturmayı ve yok etmeyi amaçladığını görüyoruz. Hem iktidar hem de muhalefet blokunda göçmen düşmanı temelli politikaların birer seçim vaadi olarak öne sürülmesi ırkçılığı derinleştirip olağanlaştırıyor.
Göçmenlere yönelik saldırıların son bulması, göçmenleri siyasi koza indirgeyen anlaşmaların ve zorla geri gönderme başta olmak üzere ırkçı politikaların sonlandırılması için ırkçılığa faşizme karşı mücadeleyi büyütelim.
Tüm ezilenlerin hak ettiği onurlu eşit koşullarda bir yaşamı birlikte kurabilmek için ırkçılık karşıtlarını, antifaşistleri ve göçmen dostlarını 21Mart Salı günü 18.30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelmeye çağırıyoruz.
Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Karşı Hayır Platformu
Tarlabaşı Dayanışma
Söz'ün Hakimiyeti-Zeynep Taş
09.07.2026
Hayır ve Şer|Mukaddes Özkan
21.06.2026
İlkel “komünal” toplum|Vahdettin İnce
21.06.2026
Amerika Kaybetti / Mehmet Taşdöğen
26.06.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
bırak da olsun be dost! MUSTAFA AKMEŞE 10.07.2026
AMERİKA, NATO VE TÜRKİYE YUSUF YAVUZYILMAZ 11.07.2026
TEBDİL-İ MEKÂNDA FERAHLIK VARDIR! AYTEN DURMUŞ 10.07.2026
İnsan, Ahlak ve Siyaset YUSUF YAVUZYILMAZ 21.06.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 7 ÜSTÜN BOL 19.06.2026
Bireyselleştikçe Tükenen Vefa AHMET GÜRBÜZ 15.06.2026