metrika yandex
  • $32.28
  • 34.85
  • GA17500

Haberler / Yorum - Analiz

Kötülüğün İçinde Olmak | Meryem Süveyda

11.03.2024

İnsan telef olur mu, ekin yığınları gibi ?

Oldu işte.

Çağın kirli anlayışı insanı zayi etmeyi göze aldı;  bir yanı alabildiğince korkunç bir mahluk, ötekini alabildiğince onursuz kıldı.

Her çağ kendi kötülüğünden mesul ve kötülüğüne şahit oldu belki fakat bu şahitlik  çağın olmaz olası  teknik unsurları sayesinde bu denli  alan bulmadı.

Kötülüğü ve zulmü bu denli gözlere sokmadı.

Kötülüğü tüm yeryüzüne alıştırmadı, alışmışlık üzerinden de bir algı yaratmadı.

Bilim ve silahları insanın ahlaki , dini,vicdani anlayışlarını belki bu kadar madara etmedi.

İnsanın anlamı ve  yaşamı   bu denli saptırılmş argüman,kavram ve unsurlar üzerinden katliama ve kıyıma evrilmedi. 

 İnsanı bu denli  kıvırmaya,kandırmaya ,kandırılmaya, ayartmaya,ayartılmaya , alışmaya, alıştırılmaya  elverişli de kılmadı 

Dünya böyle bir yer işte diyenler , mehdiye medet  yükleyenler , adakçılar , oyalayıp duran umut tacirleri, içi kof sevgi pıtırcıkları, karşılıksız vaat ediciler; ne kadar da " PAY "ınız  büyük ...

Zemin hazırlayın habire, yeryüzünün melamilerine...

Şıkır şıkır işleyen bir akış hiç mi ahenk bozulmaz (!)

Bozulmuyor işte!

Masum bir halk en acımasız bir şekilde kıyıma tabi tutuluyor; çıkar üzerinden yaratılan bir terör devleti ve yine  bu düzlemde yaratılan hem  dini (!) hem küresel oyunlar uğruna.

Yorum Ekle
Yorumlar (8)
Mehmet Bayramoğlu | 13.03.2024 10:57
Çoğu kimse âlet, zulümlerin yayılmasına. Şu anda zulüm görenlerin çoğu da, bu zulümlerin oluşmasına bilmeyerek âlet oldular.
Hayrettin yiğit | 12.03.2024 05:09
Eline yüreğine sağlık. Şu anki dünya da küresel siyonis çetesinin zülümleri karşısında tüm dünya ülkelerinin devlet bazında kör, sağır ve dilsiz olmaları karşısında kelimelerin bittiği yerdeyiz.
Betül KILIÇ | 11.03.2024 15:28
Maalesef, durum böyle... Çıkış göster Rabbim, O iradeyi, basireti ver Müslüman kullarına... Yoksa harabız..
Davut Yaşar | 11.03.2024 14:24
Modern ve post modern dönemlerin insanlık alemi için en yıkıcı ve çözücü tarafı "objektif iyi"yi saptayaması ve kötüyü tanımlayaması,bu kavramları göreceli kılarak sömürge düzeni yaratmasıdır!.. Bu içinde bulunduğumuz süreç kavramların,kurumların ve mesela hukuk gibi evrensel argümanların ya içini boşaltmış,ya da anlamlarını çarpıtmıştır.Sonuç ülkemizde de yaşanan topyekun ahlaksızlıktır!.. Sevgili yazarımız Meryem Süveyda hanımın bu değerli sosyolojik analitik yazısı bu düşünceleri tedai ediyor,kendisine teşekkür ediyorum ve başarılarının daim olmasını diliyorum..
TANJU ÇELEN | 11.03.2024 14:03
Kaleminize sağlık Süveyda hocam
Zülküf Eser | 11.03.2024 14:01
Evet gerçekten çok az kelime çok az cümle çok az harfle içinden çıkılması çok çok zor olan şeyleri dile getirmişsiniz... tebrik ediyorum. Elinize, yüreğinize ve emeğinize sağlık. İnşallah okuyan ve dinleyenler meraminizi ve marazlarini anlarlar ...
Zülküf Eser | 11.03.2024 13:59
Evet gerçekten çok az kelime çok az cümle çok az harfle içinden çıkılması çok çok zor olan şeyleri dile getirmişsiniz... tebrik ediyorum. Elinize, yüreğinize ve emeğinize sağlık. İnşallah okuyan ve dinleyenler meraminizi ve marazlarini anlarlar ...
ABDURRAHMAN | 11.03.2024 13:51
Harika bir yazı olmuş