metrika yandex

Türkiye’nin bölgede üs kuracağı iddia edilmişti: İsrail’in vurduğu T4 Hava Üssü ilk kez görüntülendi

Suriye'nin stratejik noktalarından T4 Hava Üssü, İsrail saldırılarının hedefi olmaya devam ediyor. Humus'un Palmira bölgesindeki üssün son durumu görüntülendi. Esad rejiminin yıllarca kilit üssü olarak kullandığı T4, geniş pistleri ve askeri altyapısıyla bölgedeki en önemli hava üslerinden biri. Tesis, İsrail'in artan saldırılarıyla adeta harabeye döndü. İsrail, saldırıların gerekçesi olarak Türkiye'nin Suriye'ye üs kuracağını iddia etti. MSB ise İsrail'in açıklamalarını yalanladı.

Suriye'nin orta kesimlerinde stratejik öneme sahip T4 Hava Üssü, İsrail'in hedefi olmaya devam ediyor. Üs, son saldırılarda ağır hasar aldı.

   

Türkiye’nin bölgede üs kuracağı iddia edilmişti: İsrail’in vurduğu T4 Hava Üssü ilk kez görüntülendi 2

Humus'a bağlı Palmira (Tedmur) bölgesindeki T4 Üssü, uzun yıllar Esad rejiminin en önemli askeri üslerinden biri olarak kullanıldı.

   

Türkiye’nin bölgede üs kuracağı iddia edilmişti: İsrail’in vurduğu T4 Hava Üssü ilk kez görüntülendi 3

Geniş bir alana yayılan üs, Rusya ve İran güçlerinin de operasyon merkezi haline gelmişti.

   

Türkiye’nin bölgede üs kuracağı iddia edilmişti: İsrail’in vurduğu T4 Hava Üssü ilk kez görüntülendi 4

Tespitlerine göre, İsrail'in düzenlediği son saldırılarda ana pistin orta kısımları, radar sistemleri ve uçak hangarları vuruldu.

Üste ayrıca kullanılamaz hale gelmiş savaş uçakları bulunuyor.

Türkiye’nin bölgede üs kuracağı iddia edilmişti: İsrail’in vurduğu T4 Hava Üssü ilk kez görüntülendi 6

Yetkililer, İsrail'in dün gerçekleştirdiği 4 saldırıda S200 ve S400 hava savunma sistemlerinin de hedef alındığını açıkladı.

Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği'nin desteğiyle modernize edilen T4 Üssü, İsrail'in İran varlığını hedef alan saldırılarıyla adeta bir savaş alanına dönüştü.

İsrail, üssün tamamen devre dışı kalmasını hedefliyor.

Türkiye’nin bölgede üs kuracağı iddia edilmişti: İsrail’in vurduğu T4 Hava Üssü ilk kez görüntülendi 9

İsrail, son süreçte Türkiye'nin Suriye'ye üs kurmak istediğini iddia etti. Milli Savunma Bakanlığı iddiaları yalanlayarak resmi olmayan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Paylaş

Yorumlar

0

Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.