İran Dışişleri Bakanı Amirabdollahian, Lübnan'da konuya ilişkin duyuru yaptı. Bununla birlikte Amirabdollahian 2016'da kapanan büyükelçiliklerin tam olarak hangi tarihte açılacağına ilişkin belirli bir tarih vermedi.
İran Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian, iki ülkenin yedi yıl önce diplomatik misyonlarını kapatmasının ardından, Suudi Arabistan ve İran'ın birbirlerinin başkentlerindeki büyükelçiliklerini "birkaç gün içinde" yeniden açacaklarını söyledi.
Cuma günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Amirabdollahian, 2016'da kapanan büyükelçiliklerin yeniden açılması için belirli bir tarih vermedi.
Arapça yayın yapan bir kanala göre, İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları arasında Ramazan Bayramı'nda yapılan son telefon görüşmesinde, önümüzdeki günlerde Tahran ve Riyad'daki İran ve Suudi büyükelçiliklerinin yeniden açılması konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.
Bölgesel rakipler geçen ay Çin'in aracılık ettiği bir anlaşma kapsamında diplomatik ilişkileri yeniden kurma konusunda anlaşmıştı.
İki ülke arasındaki ilişkiler, İran destekli Husi hareketinin Suudi destekli hükümeti devirip başkent Sanaa'nın kontrolünü ele geçirmesinin ardından Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen'e müdahalesinin ardından 2015 yılında bozulmaya başladı.
29.04.2023 TRT WORLD
Çeviri: İlhan Bozkır- Hertaraf Haber - Dış Haberler Servisi
PARANIN DİNİ İMANI YOK MU?|YUSUF YAVUZYILMAZ
14.07.2026
Mısır Darbesi ve Şehitler Unutulmadı
13.07.2026
Neden İslamcıyım YUSUF YAVUZYILMAZ 05.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ-3 ÜSTÜN BOL 07.08.2026
Fetö'nün Çaldığı En Değerli Şey AHMET GÜRBÜZ 13.07.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
bırak da olsun be dost! MUSTAFA AKMEŞE 10.07.2026