Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal konut projesine, hane halkı adına yalnızca bir kişinin başvuru yapabileceğini hatırlattı.
Dar gelirlilere yönelik sosyal konut projesine başvurular sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 250 bin sosyal konut kampanyası kapsamındaki projelere başvuru yapabilmek için gerekli şartları bir kez daha sıraladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, projeden hanedeki eşlerden yalnızca biri yararlanabiliyor. Şayet eşlerden ikisi de başvurursa, ikisinin de başvurusu iptal ediliyor ve bu kişiler kuraya katılamıyor.
Birden fazla talepte bulunan eşlerin, başvuru dönemi içinde yatırdıkları bedeli alarak işlemi iptal etmesi gerekiyor.
İptal için, başvurulan proje hangi bankadaysa oraya müracaat edilmesi de önemli.
Ayrıca sosyal konutlara başvuru yapıp, bedelini verilen süre içerisinde e-Devlet'ten yatırmayanların işlemi de iptal ediliyor.
Bakanlık bu konuda da uyarı yaptı. Bu kişiler, süreci yeniden başlatarak başvuru bedellerini ekim ayı sonuna kadar yatırabilecek.
250 bin sosyal konut projesine, 18-30 yaş arası kişiler de ailelerinden bağımsız olarak bireysel başvuruda bulunabiliyor.
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
sessiz savaşlarımız MUSTAFA AKMEŞE 20.08.2026
BİLGİNİN İNSANİLEŞTİRİLMESİ- 4 ÜSTÜN BOL 19.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
CHP, REJİM VE DEVLET SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 26.07.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026