Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal konut projesine, hane halkı adına yalnızca bir kişinin başvuru yapabileceğini hatırlattı.
Dar gelirlilere yönelik sosyal konut projesine başvurular sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 250 bin sosyal konut kampanyası kapsamındaki projelere başvuru yapabilmek için gerekli şartları bir kez daha sıraladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, projeden hanedeki eşlerden yalnızca biri yararlanabiliyor. Şayet eşlerden ikisi de başvurursa, ikisinin de başvurusu iptal ediliyor ve bu kişiler kuraya katılamıyor.
Birden fazla talepte bulunan eşlerin, başvuru dönemi içinde yatırdıkları bedeli alarak işlemi iptal etmesi gerekiyor.
İptal için, başvurulan proje hangi bankadaysa oraya müracaat edilmesi de önemli.
Ayrıca sosyal konutlara başvuru yapıp, bedelini verilen süre içerisinde e-Devlet'ten yatırmayanların işlemi de iptal ediliyor.
Bakanlık bu konuda da uyarı yaptı. Bu kişiler, süreci yeniden başlatarak başvuru bedellerini ekim ayı sonuna kadar yatırabilecek.
250 bin sosyal konut projesine, 18-30 yaş arası kişiler de ailelerinden bağımsız olarak bireysel başvuruda bulunabiliyor.
Kur’an dervişi Kemal Kelleci vefat etti
16.09.2026
Maduro'nun Eşinden Ev Hapsi Talebi
15.09.2026
Şam’da tarihi açıklama: SDG feshedildi
26.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026