Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, siyonist ablukayı delme cesareti gösteren onlarca gönüllünün onurlu bir direnişini temsil ediyordu. Ancak bu asil yürüyüş, Akdeniz’in ortasında yalnızca İsrail’in barbarlığını değil, Türkiye açısından da derin bir skandalı da gün yüzüne çıkardı.
Filo aktivistleri sorgulanırken, İsrail askerlerinin Türkçeyi akıcı konuşmaları, hatta bazı görevlilerin Türkiye’de yaşamış ve Türk vatandaşlığı taşıyor olmaları, iki senedir gündeme getirilen çifte vatandaş siyonistler meselesinin vehametini ortaya koydu.
Sumud Filosu’ndaki aktivistlerden İkbal Gürpınar, Tunus’taki İsrail saldırısından sonra bekleme yapıldığı sırada bir MOSSAD mensubunun kendileri ile Türkçe konuştuğunu söyledi.
Alıkonulan bir diğer aktivist Dilek Tekocak: “Bir İsrail askeri, düzgün bir Türkçeyle Türklerin yanına gelip onlara hakaret etti. Türkçesi düzgün olan İsrail askeri vardı. Nerelisin? Türkçe’yi nasıl öğrendin diye sorduğumda Yozgatlıyım. Türk’üm, babam Yozgatlı” dedi.
Filoda yer ala isimlerden gazeteci Semanur Sönmez Yaman da, Türkçe konuşan siyonist polis ve askerlerin bulunduğuna vurgu yaptı. CNN Türk canlı yayınında konuşan Yaman, sadece Türkçe değil Azerice konuşan siyonist görevliler olduğunu da ekledi.
Hür Dava Partisi'nin (Hüda Par) çifte vatandaş siyonistlerin yargılanması için bir sene önce hazırladığı kanun teklifi Ak Parti iktidarı tarafından henüz destek bulabilmiş değil.
Şam’da tarihi açıklama: SDG feshedildi
26.08.2026
Hac kesin kayıtları yarın başlıyor
29.07.2026
Ne Karma Ne De Zorunlu Eğitim|Özkan Yaman
30.07.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Yurtta Sulh Cihanda Sulh AHMET GÜRBÜZ 10.08.2026
MEKKE İTTİFAKI SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 09.08.2026