Hizbullah, cumartesi günü yaptığı açıklamada, doğu Lübnan’daki Nebi Şit beldesinde gerçekleştiğini söylediği “israil çıkarma girişiminin” ayrıntılarını duyurdu.
Hizbullah yaptığı açıklamada şunları belirtti.
“Cuma akşamı saat 22.30’da, Suriye yönünden gelen 4 İsrail helikopterinin sızma girişimi tespit edildi. Bu helikopterler, Yahfufa, el-Haribe ve Ma’rabun beldelerinin dağlık üçgeni bölgesine bir piyade birliği indirdi.
İsrail piyade gücü daha sonra Nebi Şit beldesinin doğu mahallesine (Âl Şukr Mahallesi) doğru ilerledi. Saat 23.30’da, mezarlığa ulaştıkları sırada, hafif ve orta silahlarla donatılmış bir grup tarafından karşılanarak çatışma çıktı.
israil gücünün ortaya çıkmasının ardından çatışmalar genişledi ve israil savaş uçakları, çatışma bölgesinden birliklerin geri çekilmesini sağlamak amacıyla yaklaşık 40 hava saldırısı düzenledi.
Lübnan medyası da israilin bölgeye yaptığı çıkarma girişimi sırasında Lübnan’ın doğusunda yoğun silah sesleri duyulduğunu bildirdi.
Lebanese Ministry of Public Health’ın verdiği bilgiye göre, ,srailin Bekaa bölgesindeki Nebi Şit’e düzenlediği hava saldırılarında 3 kişi şehit oldu, 16 kişi yaralandı.
Hürmüz'de sıcak çatışma
09.05.2026
4 PKK'lı teslim oldu
11.05.2026
Slovenya, NATO'dan çıkmayı tartışıyor
16.04.2026
İspanya, Çin’i Ortadoğu’ya çağırdı
16.04.2026
yürümeyen, yazgısını eksik yaşar MUSTAFA AKMEŞE 23.04.2026
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İRAN SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 20.04.2026
Görmediğin bir oğlu olmuş… OSMAN KAYAER 27.04.2026