Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla SGK Başkanı Raci Kaya görevden alınarak BDDK üyeliğine atandı. SGK Başkanlığı’na ise Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş getirildi. Kaya, kısa süre önce SGK’nin mali dengesine ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Raci Kaya görevinden alındı. Yerine Yunus Elitaş atandı. Kaya ise BDDK üyeliğine atandı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vergi paketi görüşmeleri sırasında konuşan Raci Kaya, SGK’nin mali dengesindeki bozulmayı ömür uzamasına ve erken emekliliğe bağlamıştı.
Kaya, “Eskiden 50 yaşında ölüyorduk, bugün ortalama yaşam süresi 78’e çıktı. EYT sonrası emekli sayısı 3 milyon arttı” demişti.
Türkiye’de prim ödeme süresinin ortalama 20 yıl olduğunu belirten Kaya, “Avrupa Birliği’nde bu ortalama 40 yıl, Almanya’da 45 yıl. Bizde emekli olma yaşı 48, AB’de 65. Bu fark sistemi zorlayıcı hale getiriyor” şeklinde konuşmuştu.
''İsrail tek bombalık bir ülke''
11.03.2026
Teslimiyetin maskesi; mezhepçilik DERVİŞ ARGUN 16.03.2026
BAYRAM DUASI! AYTEN DURMUŞ 17.03.2026
KİTLESEL KÖTÜLÜK VE KÖRLEŞME HÂLİ KADİR ÇİÇEK 17.03.2026
İRAN VE BÖLGESEL TAHLİL SÜLEYMAN ARSLANTAŞ 22.02.2026
Özgür Olmak, İnsan Olmak MUHSİN GANİOĞLU 27.02.2026