PKK ateşkes ilan etti
PKK, Öcalan'ın 27 Şubat'ta örgüte yönelik yaptığı silah bırakma ve kendini feshetme çağrısı doğrultusunda ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Ateşkesin 1 Mart yani bugünden itibaren geçerli olacağı açıklandı.
PKK, Öcalan'ın 27 Şubat'ta örgüte yönelik yaptığı silah bırakma ve kendini feshetme çağrısı doğrultusunda ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Ateşkesin 1 Mart yani bugünden itibaren geçerli olacağı açıklandı.
PKK Yürütme Komitesi’den yapılan açıklamada “Biz PKK olarak söz konusu çağrının içeriğine olduğu gibi katılıyoruz ve kendi cephemizden çağrının gereklerine uyacağımızı ve uygulayacağımızı belirtiyoruz. Bugünden geçerli olmak üzere ateşkes ilan ediyoruz” denildi.
Açıklamada, PKK’nın "kendisine yönelik saldırı olmadıkça hiçbir gücünün silahlı eylem yapmayacağı" duyuruldu.
Örgüt, bunun dışında silah bırakma konusunun ise Öcalan'ın "pratik öncülüğü ile gerçekleştirilebileceğini" ifade etti.
Açıklamada, Öcalan'ın çağrısı "çağın manifestosu" olarak yorumlandı, açıklama için "Bir son değil, tersine yepyeni bir başlangıç" denildi.
Öcalan'ın kongre toplama çağrısına olumlu yanıt
PKK Yürütme Komitesi, "Fakat başarı için demokratik siyaset ve hukuki zeminin de uygun olması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz” ifadelerine de yer verdi.
PKK, açıklamasında Öcalan'ın kongre toplama çağrısıyla ilgili olarak da, "kongre toplamak için hazır olduğunu ancak bunun gerçekleşebilmesi için uygun güvenlikli ortamın oluşması ve kongrenin başarısı için de Öcalan'ın bizzat yönlendirmesi ve yürütmesinin gerektiğini" belirtti.
Son olarak çağrının başarıyla hayata geçmesi için “Öcalan'ın fiziki özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşması, arkadaşları dahil istediği herkesle engelsiz ilişki kurabilmesi gerektiği” öne sürüldü.
Yorumlar
0