İmran Han, geçtiğimiz aylarda güven oylaması yoluyla başbakanlıktan el çektirilmişti. Görevden alınmasında Amerika ve destekçileri tarafından pazarlık masalarında satın alınan milletvekilleri etkili olmuştu.
Pakistan eski başbakanı Imran Khan hakkında İslamabad polisi gözaltı kararı verdi. Gözaltı gerekçesi; Imran Khan’ın yargıçları ve seçim görevlilerini tehdit ettiği iddiası. Eski Başbakan, Terörle Mücadele Yasası’nı ihlalle suçlanıyor. Gözaltı kararını duyan destekçileri Imran Khan’ın yaşadığı semtte toplandı. Khan’ın evinin elektrikleri kesildi.
Pakistan eski başbakanı Imran Khan’ın polis ve yargıçlara yönelik eleştirileri nedeniyle hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Imran Khan’ın Terörle Mücadele Yasası’nı ihlal nedeniyle gözaltına alınması bekleniyor. Destekçileri haberi duyunca Imran Khan’ın yaşadığı semtte toplanmaya başladı. Khan gözaltı emrinden kaçmak için şehri terk etmesine yönelik çağrıları dinlemedi ve başkent Islamabad’daki evinde kalmaya devam etti. Imran Khan geçen günlerde partisine karşı yürütülen soruşturmalarda görev alan polis ve yargıçları eleştirmiş, sert ifadeler kullanmıştı. Islamabad polisi bu ifadelerin hedef gösterme ve şiddete teşvik olduğunu, Khan’ın Terörle Mücadele Yasası’nı ihlal ettiğini iddia ediyor.
İmran Han, geçtiğimiz aylarda güven oylaması yoluyla başbakanlıktan el çektirilmişti. Görevden alınmasında Amerika ve destekçileri tarafından pazarlık masalarında satın alınan milletvekilleri etkili olmuştu. İmran Han, Rusya ve Çin ile ilişkilerini yoğunlaştırırken, uzun süredir Amerika, İsrail ve Suudi Arabistan’ın hedefindeydi. İsrail’le normalleşmesi için Suud ve BAE’den baskı gördüğünü de itiraf etmişti.
İmran Han, görevden alınmasının ardından kitlesel gösterilerle erken seçime gidilmesi talebini dillendiriyor. İmran Han’ın ittifakı, Temmuz ayında Pakistan’ın en kalabalık eyaleti Pencap’taki ara seçimlerde 20 sandalyenin 16’sını kazanmıştı.
Umran dergisi Eylül 2026 sayısı çıktı
05.09.2026
ABD uçağı pistten çıktı: 5 ölü
07.09.2026
Dindarlaşarak Gavurlaşma|Fuat Durgun
13.08.2026
GÜNDEMDEKİ KONULAR|DAVUT GÜLER
18.08.2026
Kasıt ve Kusur: Süleymancılık AHMET GÜRBÜZ 24.08.2026
Genç, Musa ve Hakîm’in hikayesi OSMAN KAYAER 19.08.2026
YENİ BİR EĞİTİM MODELİ ÖNERİSİ ORHAN GÖKTAŞ 26.08.2026
Ezherli Kuytul AHMET GÜRBÜZ 02.09.2026